Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Új sportág mutatkozik be a FociFesztiválon

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Idén a Vasas Fáy utcai sporttelepe ad otthont szeptember 8-án a harmadik FociFesztiválnak. Szabó László főszervező azt mondta, az időponttal a magyar válogatotthoz alkalmazkodnak, ugyanis a rendezvényt két nappal a románok elleni, bukaresti világbajnoki selejtező után és két nappal az észtek elleni összecsapás előtt rendezik meg.

2011-ben Telkiben indult a FociFesztivál, 2500 látogatóval, az 1986-os magyar és ex-szovjet válogatott gálamérkőzésével. Egy év múlva, tavaly a Barcelona és az Espanyol öregfiúk csapatával ünnepeltük Kubala László születésnapját, Telkibe közel 3000-en látogattak el - olvasható a szervezők közleményében.

Idén a Vasas Fáy utcai sporttelepe ad otthont a FociFesztiválnak, reggel 9 óra és este 19 óra között várják az érdeklődőket. A szlogen változatlan: "mindenki labdába rúg"!

Lesz asztali foci (szektorlabda), csocsó, freestyle, Széchenyi Bank 11-es rugó és dekázóverseny, lábtenisz. Újra lesz Kelet-Nyugat kupa amatőr csapatoknak, László Atya Kupa a "mesterségek csapatainak" (színészek, diplomaták, orvosok, dj-k, stb.). Ott lesznek a Speciális Olimpia és a Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetsége fogyatékos focistái.

A FociFesztiválon rendezik meg az I. Nemzeti Sport Országos Szabadrúgáslövő Bajnokságot. A bajnokságra nevezhet bármely, a magyar labdarúgásban érvényes versenyengedéllyel és sportorvosival rendelkező játékos (akár profi, akár amatőr). Lesz női és férfi kategória, a férfi kategória első helyezettjének díja 500.00 forint, a női kategória első helyezettje 100.000 Ft-ot kap. A kieséses rendszerű tornán párokban versenyeznek majd a játékosok, akik 5-5 szabadrúgással (egyenlőség esetén egy-egy rúgással, ami a kiesésig tart) döntik el a továbbjutást. A szabadrúgásoknál sorfal-utánzat áll majd a lövők és a kapusok között. A bajnokságra nevezni augusztus közepétől lehet majd.

A FociFesztivál ezévi partnere az Õrzők Alapítvány, a Tűzoltó utcai Gyermekklinika alapítványa. Az Õrzők Alapítvány munkatársai a FociFesztiválon is bemutatják tevékenységüket.

A FociFesztivál 2013 vendégsportága a krikett. Tavalyelőtt a sakk, tavaly a judo bizonyította be, hogy bármely két sportág között meg lehet találni a hasonlóságot. Idén a magyar krikett válogatott és a Magyar Krikett Szövetség tart bemutatót, játékismertetőt.

Új sportágként mutatkozik be a FociFesztiválon a footgolf, amely az elmúlt években egyre nagyobb népszerűségre tett szert, mint a labdarúgás kiegészítő sportága.

Hanganyag: Szabó Gergõ