eur:
394.01
usd:
368.63
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Vizes vb: 2016-ra megépülhet az uszodakomplexum

Pénteken derül ki, hogy Budapest rendezheti-e a 2021-es vizes világbajnokságot. A tervezett fejlesztésekről Vígh László kormánybiztos beszélt.

Szeretnénk egy szinttel magasabbra lépni a 2021-es vizes világbajnokság megrendezésével - mondta Vígh László kormánybiztos az InfoRádióban. Megjegyezte, hogy a Magyar Úszó Szövetség és a Nemzeti Sportközpontok az elmúlt években több Európa-bajnokságot is rendkívül sikeresen lebonyolított, és a nemzetközi szövetség (FINA) kedvező döntése újabb két eseményt hozna az országba.

Kiemelte, hogy a 2017-es ifjúsági vb-re és a 2021-es felnőtt világbajnokságra együtt pályázik az ország a Dagály uszodával, ha pedig sikeres lesz a kandidálás, újjáépülhet a komplexum.

"Teljes körű projektfejlesztés következhet, azonban a Dagály eddigi arculatát mindenképpen meg akarjuk tartani" - tette hozzá a kiemelt sportlétesítmény-fejlesztésekkel, sportberuházásokkal összefüggő kormányzati feladatok ellátásért felelős kormánybiztos.

Vígh László már korábban jelezte, hogy ha a FINA pénteken úgy dönt, hogy Budapest lesz a 2021-es vizes világbajnokság házigazdája, akkor a Nemzeti Sportközpontok szakmailag megalapozottnak tartja, hogy akár már 2016 közepére felépüljön az új fedett uszodakomplexum. Az uszodakomplexumban az állandó nézőtér 4-5000 fős lesz, ezt a világbajnokság idejére 17-19 ezresre lehet bővíteni.

Vígh László arról is beszélt, hogy ha megvalósulhat a Dagály-projekt, ennek koordinálása mellett az eddigi feladatait is viszi tovább, így a debreceni stadionnal, a Tüskecsarnokkal és a mellé tervezett uszodával, illetve a Nemzeti Olimpiai Központtal összefüggő teendőit, valamint a Nemzeti Sportközpontok létesítményeinek irányítását.

A FINA Büró Barcelonában a 2021-es mellett a 2019-es vb-színhelyét is kijelöli. Japán és Kína visszalépése után a Koreai Köztársaság és Magyarország mellett az Egyesült Arab Emírségek és Azerbajdzsán maradt versenyben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×