eur:
395.66
usd:
372.12
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma

Szilágyi Áron: Darth Vader közel áll a szívemhez

Életem egyik legmeghatározóbb versenye lesz az augusztusi vívó-világbajnokság - mondta Szilágyi Áron olimpiai bajnok kardozó. A Vasas 23 éves versenyzője kicsit bánja, hogy Darth Vaderrel nem vívhatott meg a budapesti verseny kampányfilmjében, amit hétfőn mutattak be. Beszélt arról is, hogy tanult az Európa-bajnokságon történtekből, és bízik abban, hogy minél többen látogatnak ki a vb-re, mert a vívóknak is nagy segítséget jelentenek a szurkolók.

Ki a kedvenc mozis akcióhőse?

Sokat tudnék mondani, de leginkább Star Wars-rajongó vagyok, és Darth Vader áll közel a szívemhez. Ezért is sajnáltam, hogy vele nem vívhattam meg a reklámfilmben, bár a végén a lézerkarddal utalunk rá.



Milyen érzés volt modern akcióhőssé válni a reklámfilmben?


Érdekes volt az a teljesen új világ, amelyet a forgatás során megismerhettem. Kicsit tartottam attól, hogy mennyire tudok majd helytállni, de Vermes Iván rendezőnek és a stáb többi tagjának köszönhetően ez könnyen ment. Pontos instrukciókat kaptam, és gördülékenyen tudtunk forgatni.

Milyen viszontlátni az arcát a plakátokon?

Azt remélem, a kampány hozzájárul ahhoz, hogy augusztusban minél többen kilátogassanak a SYMA Csarnokba és szurkoljanak a csapatnak. Nekünk is könnyebb teltházas közönség előtt versenyezni és szállítani az eredményeket, érmeket. Ezért is vállaltam szívesen a kampányban és a reklámfilmben való közreműködést, hiszen szívügyem a vívósport és a világbajnokság.

Érzi már, hogy közeledik a vb?

Napról napra érzem, hogy nemsokára pástra léphetek, és egyre jobban várom azt a napot. Életem egyik legmeghatározóbb versenye lesz a budapesti vb.

A zágrábi kontinenstornát pozitív vagy negatív élményekkel zárta?

Már lezártam az Eb-n történteket, az egyéni versenyből levontam a következtetéseket. Annak örülök, hogy a csapattal ismét dobogóra tudtunk állni, és csak szoros csatában kaptunk ki az olaszoktól. Bízom abban, hogy ezt a jó formát a vb-re is át tudjuk menteni és Budapesten is dobogóra állhatunk. Egyéniben az év közben öt Világkupa-versenyen is érmet szereztem, így bízhatom abban, hogy a vb-n is ott lehetek a legjobbak között.


Milyen következtetéseket vont le?

Az egyéni verseny sikertelensége leginkább annak tudható be, hogy a felkészülésem nem volt teljesen gördülékeny, betegség is hátráltatott. Ezért fektetünk most nagy hangsúlyt arra, hogy a vb-re való felkészülésben minden tökéletes legyen, minden edzést el tudjak végezni és mellette pihenjek is, mert így kerülhetek csúcsformába.

A vetélytársak milyen formában vannak?

Az olimpia után megújul a mezőny, sokan abbahagyják, közben fiatalok tűnnek fel, úgyhogy vannak új arcok, akiket nem árt kielemezni. Az Eb-győztes román Tiberiu Dolniceanu idén robbant be az élmezőnybe, aztán ott van a fiatal orosz, Kamil Ibragimov, aki megnyerte az Universiadét, valamint a Londonban a döntőben legyőzött olasz Diego Occhiuzzi. Visszatér Athén olimpiai bajnoka, Aldo Montano, míg azt nem tudjuk, hogy Andreas Limbach utazik-e a vb-re.

Hogyan folytatódik a felkészülés?

A közvetlen felkészülés hétfőn kezdődött Tapolcán, majd Tatára utazunk, aztán Belgiumban egy nemzetközi edzőtáborban veszünk részt. A kőkemény munkát csak most fogjuk elvégezni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×