eur:
394.36
usd:
365.19
bux:
65555
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Murray marad Wimbledon trónján

Az olimpia után ismét győzött Wimbledonban Andy Murray. A skót játékos három szettben, 6:4, 7:5, 6:4 arányban győzte le a világelső Novak Djokovicsot a férfi egyes döntőjében.

Djokovic gyengébben kezdte a finálét a londoni hőségben, első szervajátékát 0:40-ről fordította meg, majd kétszer is elvesztette az adogatását, igaz, az elsőt rögtön vissza is szerezte. A füves borításhoz képest hosszú és látványos labdamenetek jöttek, a mindent befutó Murray 5:4-es vezetésnél már nem remegett meg, és egy óra alatt hozta a nyitószettet.

A második játszmában 1:2-nél a sokat csúszkáló szerb vette el skót ellenfelének adogatását, aki két gémmel később fogcsikorgatva ledolgozta hátrányát, és egyenlített (4:4). Az egyik vitatott labda miatt a bíróval ordító világelső ismét elbukta az adogatását, a megnyugodott Murray viszont "semmire" hozta a sajátját, és 69 alatt nyerte a felvonást.

A harmadik szettben a legendás Ivan Lendl tanítványa rögtön 2:0-ra elhúzott, itt a 2011-es bajnok szerb még egyszer "megrázta magát", és 4:2-re fordított. Az ugyanitt tavaly olimpiai bajnok skót azonban ismét visszakapaszkodott, majd néhány szemet gyönyörködtető megoldással elvette az elkedvetlenedő Djokovic szerváját, és negyedik meccslabdáját kihasználva megszerezte a győzelmet.

A 26 éves skótnak ez volt pályafutása második Grand Slam-diadala a tavalyi US Open után, és 77 év után - Fred Perry 1936-os sikere óta - ő az első brit, aki nyert az All England Tennis Club gyepén.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Tényleg kirobbanó formában a magyar munkaerőpiac?

Tényleg kirobbanó formában a magyar munkaerőpiac?

Már meghallgatható a Portfolio Checklist csütörtöki adása. A műsor első részében a friss bérstatisztikákkal foglalkoztunk, amelyek első blikkre meglepően szép képet mutatnak a hazai munkaerőpiacról, a részletek ugyanakkor valamelyest árnyalják a helyzetet. A témáról Hornyák Józsefet, a Portfolio makrogazdasági elemzőjét kérdeztük. A műsor második részében a ma megjelent 2023-as válási és házasodási statisztikák kapcsán Tóth Ádám közjegyző, a Magyar Országos Közjegyzői Kamara elnöke volt a vendégünk, akivel arról beszéltünk, hogy mennyire elterjedtek és mire használhatók a házassági vagyonjogi szerződések Magyarországon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×