Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Klampár Tibor 60 éves - "Tele vagyok tüskékkel"

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Kedden délután a Magyar Asztalitenisz Szövetségben (MOATSZ) szűk körben köszöntötték 60. születésnapja alkalmából a világbajnok Klampár Tibort.

Először Jónyer István, az egykori játékostárs szólt az ünnepelthez. "Két világbajnoki aranyat nyertünk együtt, sajnos csak kettőt, pedig ötöt kellett volna" - mondta. Szavaira az ünnepelt csak helyeselt.

Az új szövetségi vezetés nevében, Nátrán Roland elnök megbízásából Lakatos Gyula a következő szavakkal köszöntötte Klampár Tibort: "Remélem, a jövőben jobban megbecsülünk majd benneteket, mint az az utóbbi időszakban történt."

Klampár erre reagálva úgy fogalmazott: bízik benne, hogy most pozíciót kap a szövetségben, mert az élete végét itt akarja leélni. Ezt követően a MOATSZ nevében Jónyer egy ezüsttálat adott át az ünnepeltnek "Sok szeretettel Klampár Tibornak 60. születésnapja alkalmából" felirattal. Az ajándék láttán Klampár kissé keserűen megjegyezte: "Hatvan év kellett ahhoz, hogy megtanulják helyesen leírni a nevemet. Õrzök olyan szövetségi ajándékot, amelyen hosszú ó-val szerepel a keresztnevem."

Az MTI kérésére az elmúlt hatvan évet a következőképpen összegezte az ünnepelt: "Tele vagyok tüskékkel, közepes kaktusz vagyok. Az egyik nagy tüske, hogy nem sikerült olimpiai érmet nyernem. A másik pedig az, hogy itt szerettem volna dolgozni a pingpongban, ifiknél, felnőtteknél, bárhol. Úgy érzem, tudtam volna, és ma is tudnék segíteni" - fogalmazott.

Klampár Tibor elmondta még, hogy köszönettel tartozik a celldömölkieknek, különösen a polgármesternek, hogy mellé álltak, jelenleg ugyanis az extraligás csapat vezetőedzője.

"Nagyon jó játékosaink vannak, ha minden komoly asztaliteniszezőnk itthon játszana, igazi jó bajnokságunk lenne" - mondta végül.