Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Cselgáncs Eb: A lettekkel és a hollandokkal kezdenek a magyarok

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A férfiak a lettek, a nők pedig a hollandok ellen kezdenek a budapesti cselgáncs Európa-bajnokság vasárnapi csapatversenyében.

A szombati sorsoláson összesen 25 válogatottat - 16 férfit és 9 nőit - osztottak be. Ha a magyar férfiak legyőzik a balti együttest, akkor az egyetlen erőnyerő grúzok várnak rájuk. A nőknél a hollandok elleni siker esetén az oroszok vagy az osztrákok következnek.

"A fiúknál nyerhető, de szoros párharcot várok, a nőknél a hollandok a világ élmezőnyébe tartoznak, mi főként a fiatalokat igyekezzük helyzetbe hozni, akiknek a helytállás és a tapasztalatszerzés lesz az elsődleges" - mondta Pánczél Gábor, a szövetség szakmai alelnöke.

A csapatversenyben - amelyben tatamira lép az egyéni küzdelmeket kihagyó, négyszeres világbajnoki érmes Mészáros Anett is - az egyénitől eltérő súlycsoportokban küzdenek a versenyzők. A férfiaknál 66, 73, 81, 90 és +90 kilogrammban, míg a nőknél 52, 57, 63, 70 és +70 kilóban szólítják a dzsúdósokat.

Ami a múltat illeti, Magyarország eddig kétszer adott otthont külön csapat Eb-nek: 2005-ben Debrecen, 2009-ben pedig Miskolc volt a házigazda. Előbbi tornán a férfiak ezüst-, a nők pedig bronzéremmel zártak, utóbbin a férfiak Európa-bajnokok lettek, a nők pedig bronzot szereztek.