eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Cselgáncs Eb - Bor diadalmas bemutatkozása, Cirjenics kiesett

Győzelemmel mutatkozott be a +100 kilogrammos kategóriában szereplő Bor Barna, Cirjenics Miklós viszont búcsúzott a budapesti cselgáncs Európa-bajnokság szombati versenynapján.

A világbajnoki ezüstérmes, paksi Bor első meccsén az eddig csak a juniorok között jeleskedő osztrák Daniel Allerstorferrel találkozott, akit háromszor is intettek passzivitásért. Az egyoldalú mérkőzés 4 perc 13 másodpercig tartott, amikor a 26 éves, háromszoros Eb-második magyar kirúgta riválisa lábát, amiért ippont kapott.

A 100 kilogrammos Cirjenics Miklós a harmadik körben - a negyeddöntőbe jutásért - a cseh Lukas Krpalekkel szállt szembe, akiről előzőleg Toncs Péter, a 23 éves magyar versenyző edzője annyit mondott, hogy a stílusa nem fekszik tanítványának. A balsejtelmek nemsokára beigazolódtak: a vb-harmadik Krpalek előbb vazaarit, majd szűk egy perc elteltével ippont érően vitte földre Cirjenicset, aki ezzel befejezte szereplését a Papp László Arénában.

Bor Barnán kívül így már csak a 78 kilóban címvédő Joó Abigélért szoríthat a hazai közönség, aki - mivel súlycsoportjában csak tízen vannak - később kezd az Eb-n.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×