eur:
393.84
usd:
367.81
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

A Dortmund volt a Bayern, a Madrid a Barcelona: 4-1!

A Borussia Dortmund szinte lemásolta a Bayern keddi bravúrját, 4-1-re kiütötte a Real Madridot a két csapat BL-elődöntős párharcának első 90 percében. A nap hőse, a lengyel Robert Lewandowski négy gólt szerzett. Korábban még soha nem játszott két német csapat egymás ellen BL-döntőt, most a Bayern és Dortmund közel került ehhez.

A két összeállítás. Borussia Dortmund: Weidenfeller, Piszczek, Subotic, Hummels, Schmelzer, Bender, Gündogan, Blaszczykowski, Götze, Reus, Lewandowski. Cserék: Langerak, Kehl, Leitner, Sahin, Grosskreutz, Schieber, Felipe Santana.

Real Madrid: Diego Lopez, Sergio Ramos, Varane, Pepe, Fabio Coentrao, Khedira, Alonso, Özil, Modric, Cristiano Ronaldo, Higuain. Cserék: Casillas, Kaka, Benzema, Albiol, Callejon, Di Maria, Nacho.

Két érdekesség: a Bayernhez készülő Mario Götze a kezdőcsapatban kapott helyet. Mourinho viszont kihagyta Angel Di Mariát, s helyette a felépült Luka Modric játszik.

A hatodik percben Marco Reus - Bender szerelése után megindult, lövését Diego Lopez kiütötte. Robert Lewandowski talán közelről ismétlhetett volna, de nem vállalta rossz szögből.

A nyolcadik percben már minden dortmundi szurkoló megbocsátott neki. Megszerezte a vezetést, Mario Götze labdáját közelről, Pepe éberségét kijátszva, közelről a kapuba küldte. Borussia Dortmund-Real Madrid 1-0

A Dortmund parádésan kezdett, a németek tovább keserítik a spanyolokat. Ha úgy vesszük, az elődöntők eddigi összmérlge 5-0 a németeknek, a spanyolok ellen. A Madrid egyelőre nem volt veszélyes a kapura, de benn van a meccsben, nagy iramú a játék.

A félidő feléig kellett várni az első madridi esélyre. Cristiano Ronaldo kapura ágyúzott egy szabadrúgást, Roman Weidenfeller repülve hárított. A következő akció is mutatta. lábra kapott a Madrid.

A 42. percben a dortmundiak büntetőt reklamáltak, s nem biztos, hogy nem okkal. Nem kaptak.

Negyven másodperccel később góllá érett az utóbbi percek madridi nyomása. Cristiano Ronaldo lőtt a kapuba. Mats Hummels hibája után Gonzalo Higuaín elvitte a labdát, önzetlen passzát pedig CR7 könnyedén gólra váltotta. Dortmund-Real Madrid 1-1. A portugál a Bajnokok Ligája történetének első játékosa, aki hat egymást követő fordulóban is szerzett gólt. 

A fordulás után öt perc kellett a Borussia Dortmundnak az újabb gólhoz. Robert Lewandowski lőtte, lesgyanús szituációból. Dortmund-Real Madrid 2-1
Ki gondolta volna, hogy lehet valaki, aki elveszi Thomas Mülertől a hét BL-embere titulust? Pedig ott a komoly vetélytárs: Robert Lewandowski, aki állítólag ugyancsak a Bayern játékosa lesz a következő idényben, már mesterhármasnál jár. Dortmund-Real Madrid 3-1 Lewandowski előtt még soha, egyetlen játékos sem szerzett a BL-ben mesterhármast a Real Madrid ellen.  
Továbbra is a Dortmund menetel. A második félidőben akkora a különbség a két csapat között, amekkora a Bayern és a Barcelona között volt  S ez mindent elmond. Meg az, hogy 160 percnyi játék után a németek 7-1-re vezetnek az elődöntőben a két spanyol szuperklub ellen. 
Benn van a negyedik! Lewandowski négy gólt lőtt a Real Madridnak! Xabi Alonso szabálytalansága után büntetőt rőghatott a lengyel. S ha már rúghatott, gólra is váltotta. Dortmund-Real Madrid 4-1
Érdekes szituációkat teremthet egy kupacsata. ma este a Madrid abszolút meg van verve - német csapat az ellenfél, egy germanizmus talán belefér -, de ha a hátralévő 20 percben találna egy gólt, a jövő héten egy 2-0-val továbbmenne. Ezért lesz izgalmas még a mostani találkozó hátralévő része is. 
Közben néhány apróság. A Borussia Dortmund, egyedüliként a mezőnyben, még veretlen az idei BL-sorozatban. A  Bayernt láttuk tegnap, 11 klasszis játszott a Barcelona ellen. (Meg a cserék.) S Pep Guardiola megkapja még - állítólag - a legjobb két dortmundit, Götzét és Lewandowskit. Utóbbi az első futballista, aki mesternégyest lőtt egy BL-elődöntőben. A két német nagyon közel jár a döntőhöz. Tiszta spanyol döntő volt már a BL-ben (Madrid-Valencia, 2000), tiszta olasz is (Milan-Juventus, 2003), meg tiszta angol is (Man United-Chelsea, 2008). De tiszta német még sohasem!
Lewandowski nemcsak a tizenhatoson belül életveszélyes. Huszonöt méteres lövését Diego Lopez éppen csak ki tudta tornázni. 
Weidenfeller  fontos védése: Cristiano Ronaldo nem tudott szépíteni. A hosszabbítás perceiben Varane lövése csak centiméterekkel kerülte el a BVB kapuját. 
Vége a mérkőzésnek, a Borussia Dortmund 4-1-re nyert, háromgólos előnnyel várhatja a kövő keddi visszavágót. 

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×