eur:
393.15
usd:
366.96
bux:
66537.27
2024. április 25. csütörtök Márk

A Bayern úgy megverte a Barcelonát, ahogyan senki sem gondolta

A labdarúgó Bajnokok Ligája egyik elődöntőjének első mérkőzésén a Bayern München a Barcelonát fogadta. A Bayern álomjátékkal 4-0-ra nyert, a spanyolok szerint az első három gól szabálytalan volt.

Kassai Viktor vezeti a mérkőzést. Az összeállítások. Bayern: Neuer, Lahm, Boateng, Dante, Alaba, Javi Martinez, Schweinsteiger, Robben, Müller, Ribery, Gomez. Cserék: Starke, Van Buyten, Shaqiri, Rafinha, Pizarro, Gustavo, Timoscsuk. Barcelona: Valdes, Dani Alves, Pique, Bartra, Jordi Alba, Xavi, Busquets, Iniesta, Sanchez, Messi, Pedro. Cserék: Pinto, Fabregas, Villa, Thiago, Montoya, Abidal, Song. Messi természetesen játszik, Bartra az egyik középső védő.

Az első lövés a Bayerné volt, Victor Valdés védett. Óriási a rohanás, a Bayern egyelőre nem marad el labdabirtoklásban a katalánok mögött. Sőt... a németek mezőnyfölényben játszottak az első félidőben. Kétszer is büntetőt reklamáltak, a második esetnél, amikor Lahm lövése Piqué alkarjáról pattant ki, elképzelhető, hogy igazuk volt. A klasszikus megfogalmazás szerint - úgy tűnt - a kéz mozdult a labda felé.

A mérkőzésen eltelt az első negyed, kevés az igazán konkrét, látványos esemény, még kevesebb a helyzet. De harc folyik minden négyzetcentiméterért. Óriási a hajtás, hihetetlen, hogy milyen tempóban futballoznak.

A 26. percben a vb-gólkirály betalált a világbajnokokkal felálló Barcelona kapujába. Robben beadása után Dante keresztbe fejelte a labdát és a Robben oldalán, tehát a jobbról érkező Thomas Müller a kapu üres, bal sarkába fejelt négy lépésről. Bayern-Barcelona 1-0.

A 28. percben Dante már a pálya másik felén csillogott: szögletre szerelt a döntő pillanatban Lionel Messi elől.

A 32. percben egy beadás után - ismét Dante ugrott vele - Alexis Sánchez kezére pattant a labda a tizenhatoson belül. Ez büntető volt, Kassai Viktor úgy látta, nem tehetett a chilei róla, vétlen kezezés volt.

A félidő hátralévő perceiben is ugyan a katalánok birtokolták többet a labdát, de a Bayern volt az agresszívebb és a veszélyesebb.

Az első helyzet a katalánoké volt, Manuel Neuer felkapta a labdát Iniesta elől. Kassai lest jelzett, nem volt az.

A második félidőben a Bayern növelte az előnyét: Robben szöglete után Thomas Müller visszafejelte a labdát, s a valószínűleg lesen álló Mario Gomez közelről a kapuba húzta a labdát. Bayern-Barcelona 2-0

A második félidő közepén a Bayern kicsit visszaállt (visszavett, kinek melyik tetszik), a Barcelona nyomása erősödött. De csak a 69. percben kellett először Manuel Neuernek védenie, Bartra lapos lövését fogta magabiztosan.

A 71. percben Robben betört a tizenhatoson belülre a jobb oldalon, Thomas Müller elzárta a holland által egyszer már átjátszott Jordi Alba útját, Robben pedig éles szögből, okosan és technikásan a hosszú sarokba helyezett.

Akármilyen jó is a Barcelona támadójátéka, a 78. percben eldőlhetett volna a továbbjutás, már az első mérkőzésen. Thomas Müller helyzete után Valdés bravúrral védett.

Ha akkor nem is, két perccel később megszületett a negyedik gól. Az előző helyzet után sérülés miatt cserét kért Thomas Müller maradt még egy akcióra, s belőtte a negyediket. Alaba a bal oldalról, az alapvonal közeléből bepasszolta a labdát, s a védőket megelőző Müller közelről a hálóba préselte a labdát. Bayern-Barcelona 4-0 (Ez volt az első Bayern-gól, amelyet a Marca, a spanyol sportnapilap is szabályosnak ismert el. Szerinte az elsőnél Dante szabálytalankodott, a második les volt, a harmadiknál Thomas Müller feltartotta Jordi Albát.)

A vége 4-0. Ahhoz, hogy legalább pici esélye legyen a katalánoknak a jövő hét szerdáján, Messi állapotának javulnia kell. S még lehet, hogy az is kevés lesz.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×