eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Győri örömszavak: "valami megváltozott az életemben"

Ambros Martin, a Győri Audi ETO női kézilabdacsapatának vezetőedzője azt mondta: valami megváltozott az életében a csütörtöki, Oltchim Valcea elleni Bajnokok Ligája-elődöntő után, mert még soha nem látott csapatot ilyen szívvel küzdeni.

A győriek a szombati, bukaresti 24-22-es sikert követően a veszprémi visszavágón gyakorlatilag végig kiesésre álltak román riválisukkal szemben, de végül hatalmas hajrával csak egygólos vereséget szenvedtek, így összesítésben megnyerték a párharcot és - akárcsak tavaly - bejutottak a BL fináléjába.

"Azt hiszem, valami megváltozott az életemben. Ilyen szívvel küzdeni még soha nem láttam csapatot. Nem is találok a történtekre más magyarázatot, hiszen a meccs alatt végig hátrányban voltunk, és az utolsó tíz percre borzasztóan megnehezítettük a dolgunkat. Mégis, a csapatot vitte előre a szíve, és olyan utolsó öt percet játszott, amellyel még ilyen vesztett helyzetből is visszajöttünk." - nyilatkozott Ambros Martin. A spanyol tréner hozzátette: bebizonyosodott, hogy jogos volt a mérkőzés előtti aggódása, nevezetesen nincs olyan, hogy egy mérkőzésnek vagy egy kupasorozatnak favoritja van.

"Minden mérkőzés egy külön csata, ahol rengeteg fronton küzd a két csapat, és nüanszokon múlik a győzelem. Ahogy most a mi továbbjutásunk" - fogalmazott.

A meccs egyik hőse, az öt gólos Heidi Löke elárulta, hogy az összecsapás utolsó tíz percére nem is igazán emlékszik.

"Csak azt láttam a lányokon, hogy ennek meg kell lennie, egyszerűen nem eshetünk ki! Mindannyian extázisban voltunk, és ez az eufória, a tomboló közönség összeszedetté tett bennünket, végre felállt a védelmünk, összejöttek a támadásaink, óriásit küzdöttünk és meglett a továbbjutás! Az a csapat, amely ilyenre képes, és az a közönség, amely így tud hajtani bennünket, megérdemelte!" - mondta a norvég beállós.

Ahogy hazai oldalon eufórikus hangulat, úgy a másik oldalon érthető módon hatalmas szomorúság lett úrrá játékoson és edzőn is a meccs lefújása után.

"Nagyon sokkoltak bennünket a történtek, hiszen ezt a meccset nyerő helyzetből, mi magunk ajándékoztuk oda a Győrnek. - idézte a dán vezetőedzőt, Jakob Vestergaardot a kisalfold.hu. - Túl korán elhittük, hogy kezünkben van a győzelem. A mai nagy csatát látva bebizonyosodott, nem véletlenül mondogatták, hogy a BL két legjobb csapata már az elődöntőben találkozik. Gratulálok az ETO-nak a döntőbe jutáshoz!"

A szintén ötgólos Oana Manea úgy véli, azzal hibáztak nagyot, hogy már öt perccel a vége előtt elhitték, továbbjutottak.

"Nem igazán akarom elhinni, ami történt. Azt hiszem, óriásit hibáztunk, hogy öt perccel a vége előtt elhittük, hogy továbbjutottunk. Kialudt bennünk a tűz, és ezt a megtorpanást megtorolta az ellenfél. Bár engem a közönség nyomása nem szokott negatívan befolyásolni, a csapatra az utolsó percekben most mégis bénítóan hatott a helyi légkör. Nagyon le vagyok törve." - kesergett a volt román válogatott beálló.

A magyar együttes története során nyolcadik alkalommal lett döntős európai kupában, ám az eddigi hét fináléja (BL: 2009, 2012, EHF Kupa: 1999, 2002, 2004, 2005, KEK: 2006) közül egyet sem tudott megnyerni.

A májusi döntőben a Győr a szlovén Krim Ljubljana és a norvég Larvik párharcának győztesével találkozik.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×