eur:
393.43
usd:
368.31
bux:
66118.65
2024. április 24. szerda György

Mozgalmas hétvége az autósport szerelmeseinek

A hétvégén folytatódik a túraautó-világbajnokság, kezdetét veszi a 2013-as gyorsaságimotoros-világbajnokság és a magyar országos ralibajnokság is.

A hétvégén Marrákesben folytatódik a túraautó-világbajnokság sorozata. Michelisz Norbert és a Zengő Motorsport Hondája a betonfalakkal szegélyezett pályán Monza után újabb pontszerzésben bízik. A pálya nem tartozik a magyar versenyző kedvencei közé, erős féktávjaival és magas kerékvetőivel mégis izgalmas versenyt hozhat. A monzai idénynyitón győztes Chevrolet alakulata tavaly mindkét futamot megnyerte Marrákesben. Michelisz Norbert most hétvégén a dobogóért szeretne küzdeni. A versenyeket vasárnap rendezik, magyar idő szerint 17, illetve 18 órától.

A hétvégén rajtol a gyorsaságimotoros-világbajnokság. A MotoGP, a Moto2 és a Moto3 mezőnye Katarban kezdi meg a 2013-as szezont. A MotoGP mezőnyében a hétszeres világbajnok Valentino Rossi a sikertelen ducatis évek után visszatért a Yamahához, ismét Jorge Lorenzo csapattársaként. Kettejük küzdelme nagy csatát ígér. A világbajnoki címvédő Casey Stoner visszavonulását követően a Honda a Moto2 bajnokát, Marc Marquezt ültette a helyére, Dani Pedrosa csapattársaként. A Ducati Andrea Doviziosóval és Nicky Haydennel próbálja pótolni Valentino Rossit. A Moto3-asok versenyét vasárnap magyar idő szerint 18 órától, a Moto2-esekét 19 órától, a MotoGP futamát pedig 21 órától rendezik.

Magyarországon ezen a hétvégén indul Egerben az országos ralibajnokság. Újdonság, hogy az idei évben visszatértek a magyar mezőnybe is a WRC-k, így a bajnoki címvédő Kazár Miklóst például egy Citroën Xsara WRC-vel láthatják a nézők, de érkeznek a szlovák bajnokságból ©koda Fabia WRC-k is. Idén újra láthatjuk az Eger közeli pályákon a hétszeres magyar bajnok ifj. Tóth Jánost is, aki egy Peugeot volánja mögött lesz előfutó. Az országos és a szlovák bajnoki futam mellett historic, Rallye2 és Rali-túra futamot is rendeznek Egerben, összesen közel 400 versenyautóval. A gyorsasági szakaszokat szombat délutántól vasárnap estig rendezik.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt a frontvonal az Ocseretine-Sztyepove szektorban, lehet, hogy az oroszoknak be se kell venniük Vuhledárt, hanem egyszerűen megkerülik. Az Egyesült Államok 1 milliárd dollár értékű, azonnali fegyvertranszfert készített elő Ukrajnának, a csomag már az elnök aláírására vár. Ukrán és amerikai források szerint az orosz nyári offenzíva egyik fő célja Harkiv elfoglalása lesz. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×