eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Benzemát és Higuaínt dicsérte Mourinho

A mostani szezonban sok kritikát kapott Karim Benzema és Gonzalo Higuaín góljai is kellettek ahhoz, hogy a Real Madrid kényelmes, 3-0-ás előnyhöz jusson szerdán a török Galatasarayjal szemben a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének nyitányán, ami után a spanyol csapat edzője is két csatárát méltatta.

"Mindketten nagyon jól játszottak, a gólok pedig jót tesznek az önbizalmuknak, bár én akkor is elégedett lettem volna a mutatott teljesítményükkel, ha nem találnak kapuba" - dicsérte francia és argentin támadóját Jose Mourinho.

A portugál szakember teljes csapatával elégedett volt a meccs után, ugyanakkor a párharcot még nem tartja teljesen lefutottnak.

"Nagyon kedvező eredményt értünk el, mert ha egy gólt szerzünk Isztambulban, a Galatának ötöt kéne rúgnia" - mondta a korábban a portugál Portóval és az olasz Internazionaléval BL-győztes tréner. - Nagyon jól teljesítettünk, több nagyszerű dolgot is láttam, ám azt nem szabad elfelejteni, hogy Törökországban nagyon nehéz futballozni. A Galatasaraynak tapasztalt, kiváló játékosai vannak."

"A 0-3 nyilvánvalóan rossz eredmény számunkra, bár nekünk is voltak lehetőségeink, s a játékvezető több esetben is elfelejtett büntetőt ítélni a javunkra" - bosszankodott a találkozót követően Fatih Terim, az isztambuli együttes edzője.

A nap másik mérkőzését követően a Borussia Dortmund lehet a bizakodóbb a Malagában elért gól nélküli döntetlen után, még úgy is, hogy a német csapat óriási helyzeteket hagyott kihasználatlanul spanyol riválisa otthonában.

"Több volt ebben a meccsben, nagy lehetőségeink voltak, legalább 1-0-ra nyernünk kellett volna - elégedetlenkedett kicsit Sebastan Kehl, a dortmundiak csapatkapitánya. - Mindenesetre ez az eredmény egyáltalán nem rossz, hazai pályán jó helyzetből indulva játszhatunk."

"Javítanunk kell a helyzetkihasználásunkon a visszavágóra, ez nem vitás" - mondta Jürgen Klopp, a Borussia vezetőedzője, aki azért bánja a kihagyott helyzeteket, mert csapata ebben a szezonban - amint fogalmazott: - "a semmiből is tud gólt kapni".

A két meccs visszavágóját jövő kedden rendezik.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×