eur:
394.08
usd:
369.86
bux:
65754.43
2024. április 23. kedd Béla

Nem kaptak gólt a spanyolok, de csak a Madrid elégedett

Két mérkőzést játszottak szerdán a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, mindkettőt Spanyolországban. A Real Madrid a Galatasarayt, a Málaga a Borussia Dortmundot fogadta. José Mourinho csapata könnyed játékkal 3-0-ra nyert, s nagy lépést tett az elődöntő felé. Málagában nem született gól.

José Mourinho egyetlen helyen változtatott az előzetesen megadott összeállításon, jobbhátvédként Michael Essien került a csapatba. Diego Lopez - Essien, Varane, Sergio Ramos, Fabio Coentrao - Khedira, Xabi Alonso - Di Maria, Özil, Cristiano Ronaldo - Benzema. A törököknél nincs meglepetés: Muslera -
Eboué, Nounkeu, Semih Kaya, Riera - Felipe Melo - Hamit Altintop, Sneijder, Selcuk Inan - Drogba, Burak Yilmaz. Négyen játszottak nyolc napja a magyar válogatott ellen, nyilván négy török.

A Málagánál csak a kispadra fért Roque Santa Cruz: Willy Caballero - Jesus Gamez, Demichelis, Weligton, Antunes - Toulalan, Iturra - Joaquin, Isco - Julio Baptista - Saviola. A Dortmundban Sahin és Bender a kispadon, ellenben Schmelzer a pályán, igaz, egy arcmaszkban. A tizenegy: Weidenfeller - Piszczek, Subotic, Felipe Santana, Schmelzer - Gündogan, Kehl - Reus, M. Götze, Grosskreutz - Lewandowski.

A Bernabéuban a Galatasaray még tíz percen keresztül sem bírta ki Cristiano Ronaldo gólja nélkül. A portugál találata előtt Benzema, majd Özil volt a labda útja, Muslera nem tudott mit kezdeni CR7-tel. Real Madrid-Galatasaray 1-0.

Málagában aktívabban kezdett a hazai csapat, de Saviola nem olyan hatékony, mint Ronaldo.

A Bernabéuban továbbra is nagyon bátran játszik a Galatasaray, Drogba különösen veszélyes.

Málagában a Dortmund egy érvénytelen gólig jutott, Kevin Grosskreutz hiába talált a kapuba, Robert Lewandowski lesen állt, a játékvezető már lefújta az akciót.

Madridban Didier Drogba Varane-nal szemben nyert csatát, 18 méteről lőtt - jó kísérlet volt. A másik oldalon Muslerában tudatosult, hogy sűrű napja lesz. Özil, majd CR7 próbálkozott. José Mourinho azt mondta a mérkőzés előtt, hogy Drogba, Sneijder és Burak a világ bármelyik csapatába beférne. Drogba után Sneijder is a frászt hozta egykori edzőjére: ágyúzása nagyon veszélyes volt.

Már 2-0 a Real Madridnak. Michael Essien beadása után Ronaldónak nem volt jó a labda, Benzemának igen. A francia a kapuba küldte.

Burak Yilmaz próbálkozott, de 12 méterről nem találta el a Real Madrid kapuját. A török szurkolók bengáli tüzeket gyújtottak a Bernabéu felső szektoraiban.  Szép, de az UEFA büntet érte. Nem feltétlenül hasznos, de a meccs és a semleges futballrajongók szempontjából kedvező, hogy a Galatasaray ilyen bátran támad. Fatih Terim nem akarja megölni a perceket abban a reményben, hogy egy szoros vereség után Isztambulban majd fordítanak. Egyébként az infoStrada kinyomozta, hogy a Madrid a BL-ben eddig egyszer veszített meccset 2-0-ról. Nem lenne érdekes a felvetés, ha ez nem éppen a Galatasaray elleni áprilisi meccsen történik, még 2000-ben.

Nyílt a játék Málagában is, de ott továbbra sincsen gól.


A 44. percben Diego López nagy bravúrral mentette meg a Real Madrid kapuját a góltól. Emanuel Eboué löketét hatástlanította.

Málagában a hazaiaké volt az utolsó helyzet a félidő előtt, Jeremy Toulalan fejese után Mario Götze mentett a saját kapuja előtt.

A Galatasaray cserélt a második félidőre, Wesley Sneijder helyett Gökhan zan állt be. Terim megerősítette a védekezést. A mezőnyjátékkal telt első negyedóra után cserélt a Madrid is, Gonzalo Higuaín állt be.

Málagában Mario Götze került helyzetbe a hazaiak labdavesztése után. Kihagyta, de a 0-0 sem rossz a Dortmundnak.


Nagyjából ezért állt be a Pipitának becézett Higuaín. Xabi Alonso szabadrúgása után jókor volt jó helyen, s fejesével alkalmasint eldöntötte a továbbjutást. Real Madrid-Galatasaray 3-0.

Higuaínnak ez volt az első gólja a mostani BL-sorozatban, Burak Yilmaz már nyolcnál jár. De biztosan nem lesz nyolcszor gólveszélyesebb Pipitánál az isztambuli visszavágón. Színészkedésért sárga lapot kapott, s ezzel kizárta magát a második 90 percből.

Gazdag a Madrid. Lement Mesut Özil (felállva tapsolt, vagy 70 000 ember a Bernabéuban), s beállt a helyére Luka Modric.

A folytatásban már nem változott az eredmény, nem kapott gólt egyik spanyol csapat sem, de csak a Real madrid lehet felhőtlenül boldog. José Mourinho együttese fél lábbal már a legjobb négy között van, s a további meccseket figyelembe véve könnyen elképzelhető, hogy két spanyol és két német játssza majd az elődöntőt. Merthogy a Barcelona párizsi 2-2-je és a Bayern a Juventus elleni ugyancsak tegnapi 2-0-ja után a Borussia Dortmund 0-0-ra végzett Málagában.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×