Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Orbán: A Videotonnak áll a zászló

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Orbán Viktor miniszterelnök szerint a Videoton az esélyese a csütörtöki, Trabzonspor elleni Európa Liga-selejtező visszavágójának. A kormányfő erről a klub honlapjának adott videóinterjúban beszélt.

"Déja vu érzésem van. Olyan, mintha harminc évvel fiatalabb lennék. Akkor is az volt a jelszó, hogy mindenki Sóstóra. Akkor még Kovács Feri bácsi volt a vezetőedző, nem Paulo Sousa, és akkor még Csongrádiéktól vártuk a csodát, nem pedig a Sándor Gyuriéktól, de a helyzet ugyanaz: a Videoton egy nagy nemzetközi bravúr küszöbén áll. Mi bízunk a játékosokban, nekik szükségük van miránk: itt leszünk, a világ végéről is el kell ilyenkor jönni. Ki kell verni a törököket, hajrá Vidi" - mondta Orbán Viktor.

A kormányfő arról is beszélt, hogy véleménye szerint a játékosok értékében mutatkozó különbségek a pályán nem számítanak.

"A transzferértékek nem fontosak, mert amikor az ember a tizenhatoson leveszi a labdát, szemben áll a kapussal és berúgja, akkor a transzferértékkel elmehetnek a fenébe. Amikor Gyurcsó Ádám Csehország ellen beverte a helyzetét, Petr Cechnek hiába volt gondolom ötvenszeres a transzferértéke. A pénzről érdekes módon lehet beszélgetni, de a pénzeszsák nem lő gólt, azt csak a játékos tudja berúgni, és nekünk jó játékosaink vannak. Megmutattuk az első meccsen, hogy vagyunk valakik, ez egy komoly csapat, stabilitása van, játékrendszere van. A zászló nekünk áll. Az volt a célunk, hogy a kétmeccses továbbjutás egy meccsen dőljön el, és a meccs nálunk legyen. Ezért az első meccset lehoztuk 0-0-ra, így egy mérkőzésen dől el a sorsunk, az pedig itt van Sóstón. Fehérvári győzelemre fogok tippelni" - fejtette ki a kormányfő.