eur:
392.83
usd:
366.33
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Ciprust legyőzte a Rátgéber-csapat

Hazai sikerrel folytatta a nyolcmérkőzéses Európa-bajnoki selejtezősorozatot hétfőn a magyar férfi kosárlabda-válogatott, amely negyedik mérkőzésén 77-64-re verte Ciprust Pécsen.

A selejtezőben három mérkőzés után 1/2-es győzelem/vereség-mérleggel álló magyarok eleinte nem bírtak az eddig nyeretlen ciprusiakkal, akik - némi meglepetésre - döntetlenre hozták a küzdelmes nyitónegyedet. A folytatásban aztán Tóth Ádám zsákolásával 29-23 lett, ám ezután az ellenfél kihasználta a háromperces hazai "kosárcsendet", és az amerikai születésű Anthony King révén felzárkózott.

A félidő - melyben a csapatok összesen csaknem húsz triplakísérletet rontottak el - hajrája egy 9-0-ás rohammal Lóránt Péteréké lett, így a nagyszünetben 39-30 volt az állás.

A házigazdák lendülete térfélcsere után is megmaradt, az Olaszországba szerződött Lóránt és a spanyol Manresában légióskodó Hanga Ádám vezérletével a válogatott hamarosan 15 pontos előnyre tett szert (59-44). A ciprusiak hasztalanul próbáltak tíz ponton belülre kerülni, Rátgéber László szövetségi kapitány együttese a mindössze egy (!) értékesített tripla ellenére tartotta a különbséget. Az összesen csak három triplát hozó találkozó magabiztos magyar sikerrel zárult, a meccs hőse a 25 pontot és 7 lepattanót gyűjtő Lóránt Péter lett.

A 2/2-es mérlegnél tartó magyarok csütörtökön Ukrajnát fogadják ugyancsak Pécsen. A csoportokból az első két helyezett, illetve a négy legjobb harmadik vehet részt a 2013-as szlovéniai kontinenstornán.

Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×