eur:
393.09
usd:
367.01
bux:
65939.26
2024. április 24. szerda György

Armstrong újabb versenyen indul

Lance Armstrong arra kérte szurkolóit, hogy ne sirassák őt, miután pénteken az amerikai doppingellenes ügynökség (USADA) úgy döntött, megfosztja hét Tour de France-győzelmétől és örökre eltiltja a versenyzéstől. Armstrong szombaton már ismét versenyzett.

Erre a lépésre azért került sor, mert a sportoló úgy határozott, hogy nem védi magát az ellene felhozott doppingvádakkal szemben.

Armstrong szombaton már ismét versenyzett: a Colorado állambeli Aspenben rendezett 58 kilométeres hegyikerékpáros viadalon öt perc hátránnyal második lett a mindössze 16 esztendős Keegan Swirbul mögött.

A 40 éves Armstrong nyugodtnak tűnt, és nem zavartatta magát a média képviselőinek rohamától sem.

"Ne sirasson senki! Jól leszek. Van öt nagyszerű gyermekem és egy csodálatos nő az életemben. Az alapítványomat sem érinti ez a sok zaj és lárma, amely a személyem körül zajlik" - nyilatkozott a kerekes, hangsúlyozva: a döntése, amely szerint nem védi magát a vádakkal szemben, még nem jelenti azt, hogy vétkes lenne. Szerinte egy sportszerűtlen boszorkányüldözés áldozata.

A texasi születésű, tavaly visszavonult Armstrong sportsikerei mellett azzal is híressé vált, hogy legyőzte a rákot, és később Livestrong nevű alapítványa révén több száz millió dollárt gyűjtött a kór elleni harc és a kutatások finanszírozására. A hírek szerint szponzorai továbbra is mellette állnak, és a sportág több jelentős alakja is támogatásáról biztosította.

John Fahey, a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) elnöke ugyanakkor azt nyilatkozta, Armstrong gyakorlatilag elismerte bűnösségét azzal, hogy a továbbiakban nem küzd az ellene felhozott vádakkal szemben.

Az USADA június 14-én indított eljárást Armstrong ellen, majd június 30-án vádat emelt. A sportembert doppingolással, illetve doppingszerekkel való kereskedéssel vádolják, és többek között azt állítják, hogy 2009-es és 2010-es vérmintáin manipuláció nyomai mutathatók ki. A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) most bekérte a bizonyítékokat az USADA-tól, s a végső ítéletet Armstrong ártatlanságáról vagy vétkességéről a nemzetközi Sportdöntőbíróság mondhatja majd ki.

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap kitartott, Ázsiában nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódott az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×