eur:
392.7
usd:
366.09
bux:
66868.48
2024. április 25. csütörtök Márk

Kikaptak a svédek, a hollandok, a németek és az olaszok is

Nem sikerült jól Louis van Gaal kapitányi visszatérése a holland válogatott élére. A magyar válogatott következő hazai ellenfele 4-2-re kikapott a belgáktól Brüsszelben. Simán nyertek a brazilok Stockholmban, meglepő vereséget szenvedtek a németek Frankfurtban az argentinoktól, A "kísérleti" angol 2-1-re nyert az ugyanezzel a jelzővel illethető olasz válogatott ellen Bernben.

Stockholmban, a Rasunda Stadion "búcsúmeccsén" a Gabriel - Daniel Alves, Thiago Silva, David Luiz (Dede 74), Alex Sandro - Ramires, Paulinho (Sandro 88), Romulo, Oscar (Hulk 75) - Leandro Damiao (Alexandre Pato 75), Neymar (Lucas Moura 83) összeállítású brazil csapat 3-0-ra legyőzte a Zlatan Ibrahimovic nélkül kiálló svédeket. A gólokat Leandro Damiao és a hajrában duplázó Pato szerezték. A mérkőzést Kassai Viktor vezette.

A holland válogatott 4-2-re kikapott Brüsszelben a belgáktól. 1995 óta Louis van Gaal az első szövetségi kapitány az Oranje élén, aki vereséggel kezdte működését. Pedig többre is esélye volt: Benteke vezető gólja után a második félidő elején a hollandok Narsingh és Huntelaar révén fordítani tudtak. Az utolsó negyedóra kezdetén azonban öt perc alatt három gólt kaptak.

A német válogatott Frankfurtban 3-1-re kikapott az argentinoktól. A 32. percben Zieler kapus piros lapot kapott szabálytalansága miatt. A Kicker szerint a német válogatott 864. mérkőzésén fordult elő először, hogy a Nationalelf kapusát kiállítsák. A csereként beállt ter Stegen kivédte Lionel Messi tizenegyesét, de ez csak időlegesen oldotta meg a gondokat. A dél-amerikaiak Khedira öngóljával, majd Messi és Di María egy-egy góljával már 3-0-ra vezettek, amikor Höwedees szépített.

Bernben az angolok ugyan hátrányba kerültek Daniele De Rossi gólja után az olaszok ellen, de Phil Jagielka kiegyenlített még az első félórában. A mérkőzést Jermain Defoe a 80. percben esett gólja döntötte el.

Svédország-Brazília 0-3 (0-1)
Norvégia-Görögország 2-3 (1-2)
Ukrajna-Csehország 0-0
Dánia-Szlovákia 1-3 (1-0)
Horvátország-Svájc 2-4 (0-1)
Ausztria-Törökország 2-0 (2-0)
Oroszország-Elefántcsontpart 1-1 (0-0)
Belgium-Hollandia 4-2 (1-0)
Németország-Argentína 1-3 (0-1)
Szerbia-Írország 0-0
Szlovénia-Románia 4-3 (1-0)
Anglia-Olaszország 2-1 (1-1)
Franciaország-Uruguay 0-0

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.

Sz. Bíró Zoltán az Arénában: nagy fordulatot nem hoz a háborúban az újabb amerikai támogatás

Putyin valódi támogatottságáról, az orosz közvélekedésről, a volt Szovjetunió újraéledésének lehetőségéről, az egykoron abban részes országok nyelvi és vallási különbözőségéről, illetve a háború kimeneteléről, az amerikai támogatásról is beszélt Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×