Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Sportolói Oscar-díjra jelölik Risztov Évát

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az Index felveszi a kapcsolatot a Laureus londoni szervezőivel, hogy a 2013-as díjátadás jelöltjei között mindenképp legyen helye a 27 éves magyar úszónőnek, aki három évet hagyott ki 2005 októberétől. Magyar sportoló eddig egyszer volt jelölt a 2000-ben alapított Laureus-díjra, amit az egyszerűség kedvéért mindenki sportolói Oscar-díjnak hív - írja az Index.

Magyar sportoló eddig egyszer volt jelölt a 2000-ben alapított Laureus-díjra, amit az egyszerűség kedvéért mindenki sportolói Oscar-díjnak hív. A kerekes székes vívó, Krajnyák Zsuzsa a hét jelölt egyike volt 2006-ban, de nem kapta meg.

Miután a 2004-ben olimpiai negyedik vegyesúszó, Risztov Éva 2012-ben olimpiai bajnok lett a hosszútávon, a Reuters és a BBC is foglalkozott teljesítményével. Megdöbbentő visszatérésnek nevezték, miután a 10 kilométeres Hyde parki versenyben rögtön az élre állt, és a lehetetlennek tűnő taktikával megnyerte a számot.

Mivel a Laureus Akadémia 44 fős testülete - korábbi kiváló sportolók alkotják, például Michael Johnson, Szeles Mónika, Nadia Comaneci, Carl Lewis - hét kategóriában adja át a szobrocskát, a nagy visszatérőknél Risztovnak mindenképp helye lenne.

Az Index felveszi a kapcsolatot a Laureus londoni szervezőivel, hogy a 2013-as díjátadás jelöltjei között mindenképp legyen helye a 27 éves magyar úszónőnek, aki három évet hagyott ki 2005 októberétől - olvasható a hírportál írásában.

A 2013-as gálának egyelőre nincs sem színhelye, sem időpontja, ezért időben vagyunk, Risztov pedig annyit megérdemel, hogy a teljesítménye semmiképp se sikkadjon el. Egyelőre nem tudni, kik lehetnének a riválisok - Kimi Raikkönen például esélyes -, de az úszónő akár meg is kaphatja a szobrocskát.