eur:
394.12
usd:
365.76
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

A magyar olimpiai csoda háttere

Az ezüstérmes férfi kajaknégyes egyik tagja, Pauman Dániel részletes visszaemlékezést közöl arról, hogy miként jutottak el Londonban a dobogó második fokára, hogyan teltek a futam előtti órák és a célba érkezés utáni idegtépő másodpercek.

"Mikor kijöttünk a pályára magunk sem hittünk a szemünknek, hogy ilyen csodás napot fogtunk ki" - írja Pauman Dániel a Kajak.hu oldalon. Az izgalmas beszámolóból kiderül az is, hogyan kapták a gyorsan legendássá váló puszikat a rajt előtt edzőjüktől, Fábiánnék Rozsnyói Katalintól: "S látom, hogy Kati néni odamegy Zolihoz, aztán Szafihoz, Tomához s ad nekik puszit a fejükre! Mi a manó?" - így emlékszik vissza a versenyző.

A beérkezés után egy ideig a négyes azt sem tudta, hogy felértek-e a dobogóra! Pauman ezt írja ezekről a kiélezett pillanatokról: "Kinéztem balra, aztán jobbra és nem tudtam, mi van! A németek 3. és 4. embere ott volt, ahol én. -Bakker a németek megvertek minket! Aztán láttam, hogy ők nem örülnek, a szlovák srác (Gelle Peti) ketté töri a lapátját a hajón vagy a német sztrók volt? Már nem is emlékszem.. Nézek ki kérdőn a partra és várom a megerősítést Botitól és Gidától, hogy hanyadikok lettünk, de ők csak rázzák az öklüket. Előre kiabálok: Zoli mennyi? Zoli hanyadik? Toma leborul a dekkre, basszus nem hiszem el, hogy lecsúsztunk a dobogóról!!! Aztán kinézek újra jobbra és a kivetítőn kiírják: 1 AUS. 2. HUN.... MÁSODIK!!! Üvöltöm!!! Második! és leng a karom!"

A versenyző írásának teljes szövege a Kajak.hu oldalon olvasható.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×