eur:
394.07
usd:
369.59
bux:
65714.13
2024. április 23. kedd Béla

Andersson: Kulcsfontosságú volt Nagy László megállítása

Mattias Andersson, a svéd kézilabda-válogatott kapusa szerint kulcsfontosságú volt a magyarok 27-26-os pénteki legyőzésében a londoni olimpia elődöntőjében, hogy sikerült megállítaniuk Nagy Lászlót.

"Sikerült Nagy László mozgását gátolni, hisz nem lőtt egy gólt sem" - nyilatkozott a lapoknak a veterán kapus a mérkőzés után.

"Esélytelenként érkeztünk az olimpiára, de most megnyílt az út előttünk az aranyérem felé" - tette hozzá.

A svéd lapok kiemelték, hogy az eredmény történelmi jelentőségű, néhány elemző csodával határos sikerről írt. A válogatott ugyanis a 2002-ben megszerzett Európa-bajnoki cím után először került aranyérem közelébe.

A kommentárok ugyanakkor elismerték, hogy hajszálon múlott a mérkőzés kimenetele, mivel a magyarok közel álltak az egyenlítéshez, de Kim Ekdahl du Rietz utolsó góljának köszönhetően a meccs a kevesebb technikai hibával játszó svédek javára dőlt el.

Címlapról ajánljuk
Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

A közép-ázsiai vendégmunkások kulcsszerepet játszanak az orosz gazdaságban, a márciusi, moszkvai terrortámadás azonban jókora zavart okozott a bevándorláspolitikában. Gönczi Róbert, a Migrációkutató Intézet elemzője az InfoRádióban elmondta: „társadalmi trendforduló” érzékelhető a bevándorlókkal szemben, amit egy idő után már az orosz kormányzat sem hagyhat figyelmen kívül. A helyzet nem könnyű, ugyanis az állam eddig vendégmunkások alkalmazásával próbálta mérsékelni a munkaerőhiányt.

Nagy durranás: régóta várt amerikai szuperfegyvert kaphatnak az ukránok

Kijev már szinte a háború kitörését követően kérte Washingtontól, hogy küldjön több száz kilométeres hatótávolságú ballisztikus rakétákat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×