eur:
393.16
usd:
366.58
bux:
66841.01
2024. április 25. csütörtök Márk

Délelőtt folytatódnak a kajak-kenu-döntők

A kajakos Kozák Danuta, a Kovács Katalin, Douchev-Janics Natasa páros és a férfi kajaknégyes éremért száll vízre, míg a női vízilabda-válogatott a harmadik helyért küzd meg az ausztrálokkal a londoni olimpia csütörtöki versenynapján, melyen 23 számban avatnak bajnokot.

A tavalyi, szegedi világbajnokságon és az idei, zágrábi kontinensviadalon ezüstérmes, 25 éves Kozák - aki a négyes tagjaként szerdán olimpiai aranyat nyert - a favoritok közé tartozik az 500 méteres verseny nyolcas végjátékában.

Az Athénban és Pekingben is győztes Kovács, Douchev-Janics kettős is - ismét - esélyes. Páratlan teljesítmény lenne, ha sikerülne újból nyernie az 500 méteres versenyben, az olimpiák történetében ugyanis még egyetlen páros vagy négyes egység sem tudott triplázni ugyanabban az összeállításban. Janics és - a négyessel Kozákhoz hasonlóan friss bajnok - Kovács egyformán pályafutása negyedik ötkarikás aranyát gyűjtheti be.

A Fábiánné Rozsnyói Katalin által irányított, s a háromszoros olimpiai bajnok Kammerer Zoltán vezette Kammerer, Tóth Dávid, Kulifai Tamás, Pauman Dániel összeállítású férfi kajaknégyes kedden remek előfutam-győzelemmel biztosította helyét a döntőben, de a mezőny kiegyenlített, így már a dobogós hely elérése sem ígérkezik könnyűnek.

A női vízilabda-válogatott azzal az ausztrál csapattal találkozik a bronzmérkőzésen, amelytől a tavalyi világbajnokságon egygólos vereséget szenvedett a negyeddöntőbe jutásért rendezett mérkőzésen.

Rajtuk kívül is lesz még magyar érdekeltje a csütörtöki versenynapnak: folytatja szereplését a tízpróbázó Szabó Attila, míg Risztov Éva a medencés úszás után ezúttal nyílt vízen, 10 km-en méretteti meg magát.

Címlapról ajánljuk

Sz. Bíró Zoltán az Arénában: nagy fordulatot nem hoz a háborúban az újabb amerikai támogatás

Putyin valódi támogatottságáról, az orosz közvélekedésről, a volt Szovjetunió újraéledésének lehetőségéről, az egykoron abban részes országok nyelvi és vallási különbözőségéről, illetve a háború kimeneteléről, az amerikai támogatásról is beszélt Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Napi átutalási limitet vezet be az OTP a csalások ellen

Napi átutalási limitet vezet be az OTP a csalások ellen

Május 8-án vezeti be a bankkártya használatánál már megszokott, de a bankszámláról indított internet- és mobilbanki átutalásoknál eddig nem létező, szabadon beállítható napi limitösszeget az OTP Bank. A lakossági ügyfelek számára nyújtott biztonsági szolgáltatás alapbeállítása a május 8-i induláskor napi 1 millió forint lesz, amit az ügyfelek saját igényeik szerint akár kisebb vagy nagyobb összegre is átállíthatnak az OTP MobilBankban - közölte a társaság.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×