Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Sidi aranyért lő, a kézilabdázók a negyeddöntőért küzdenek

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Sidi Péter kedvenc számában, a kisöbű sportpuska 3x40 lövéses összetett számában az aranyéremért száll harcba, míg a férfi kézilabda-válogatott a negyeddöntős szereplésért küzd meg a szerb együttessel a londoni olimpia hétfői napján.

Sidinek ez már a harmadik fellépése lesz Londonban - légpuskában 13., a kisöbű szabadpuska 50 méteres fekvő versenyében pedig 11. lett - de a komáromi lövőnek a hétfői a legjobb száma, ebben világ- és Európa-bajnokként várja a viadalt.

A férfi kézilabdázók egy győzelem és három vereség után az ugyanilyen mérleggel álló, idén Európa-bajnoki ezüstérmes szerbekkel találkoznak ki-ki meccsen, s Mocsai Lajos szövetségi csapata - rosszabb gólkülönbsége miatt - csak győzelemmel juthat a legjobb nyolc közé.

A címvédő férfi vízilabdázókra szintén az utolsó csoportmérkőzés vár, de Kemény Dénes együttese már negyeddöntős, a Egyesült Államok elleni találkozón csak az dől el, hogy harmadik, vagy negyedik helyen lép tovább.

Hétfőn az utolsó versenyben maradt magyar bokszoló, a 75 kilós Harcsa Zoltán éremért lép ringbe, ugyanis ha a negyeddöntőben legyőzi a brazil Florentino Falcaót, akkor legrosszabb esetben is harmadik lesz.

A birkózóknál a kötöttfogásúak 120 kilós súlycsoportjában érdekelt, negyedik olimpiáján szereplő, ötszörös világbajnoki ezüstérmes Deák Bárdos Mihályt szólítják a szőnyegre, s kedvező sorsolás esetén akár - pályafutása során először - pontszerző helyen is végezhet.

A kajak-kenusok is megkezdik szereplésüket az ötkarikás játékokon, az első versenynapjukon a C-1 1000 méteren címvédő Vajda Attila, a K-2 1000 méteren éremesélyes Dombi Rudolf, Kökény Roland páros és a szintén aranyéremre pályázó Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Kovács Katalin, Fazekas Krisztina női kajaknégyes száll vízre az előfutamokban.

Hétfőn szerepel atlétikában a súlylökő Márton Anita és a 800 méteren érdekelt Kazi Tamás.