eur:
394.12
usd:
365.74
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Negyeddöntős a férfi kézilabda-válogatott!

A magyar férfi kézilabda-válogatott negyeddöntőbe jutott a londoni olimpián, mivel utolsó, hétfői csoportmérkőzésén 26-23-ra legyőzte az Európa-bajnoki ezüstérmes szerb csapatot, ezzel negyedik helyen végzett hatosában. Következő ellenfele, már az elődöntőbe jutásért, Izland válogatottja lesz.

B csoport, 5. forduló:
Magyarország-Szerbia 26-23 (9-11)

Copper Box, 7500 néző, v: Abrahamsen, Kristiansen (norvég)

Magyarország:
Fazekas - Harsányi 5, Nagy L. 2, Császár 7/1, Zubai, Ilyés 1, Iváncsik G. - cserék: Schuch 1, Mocsai 9, Vadkerti, Putics, Lékai 1

a szerb gólszerzők: Prodanovic 6, Ilic 5/1, Nikcevic 4, Sesum 3, Stankovic 3, Vujin 2

Egyszerű volt a képlet: ha a magyarok nyernek, bejutnak a negyeddöntőbe és szerdán a másik csoport első helyezettjével, a pekingi olimpián ezüstérmes izlandiakkal találkoznak. Minden más esetben a két volt veszprémivel, Sesummal és Vujinnal, valamint a szegedi Prodanoviccsal felálló szerbek lépnek tovább.

Idegesen, eladott labdákkal kezdett mindkét csapat, a magyarok egy kicsit előbb nyugodtak meg, a 4. percben 2-0-ra vezettek. Amint magukhoz tértek a szerbek, feljavult a védekezésük, ezáltal pedig fordítottak (4-3). Elsősorban Prodanovic remekelt: az első 12 percben négyszer volt eredményes. A magyarok még emberelőnyük alatt sem tudtak közelebb férkőzni, negyedóra elteltével 7-5-ös hátrányban álltak.

Ezután a két kapus, Fazekas és Stanic pillanatai következtek, Ilyés és Zubai kiállítása alatti kettős emberhátrányban a magyar kapus megfogta Vujin hétméteresét is. Több ok azonban nem volt az örömre, mert támadásban hasztalan próbálkozott a magyar együttes. Mocsai aztán kilencperces gólcsendet tört meg (7-9), de változatlanul kimaradtak a ziccerek, annak is örülni kellett, hogy csak két gól volt a különbség a szünetben.

A második félidőben egy újabb emberelőnyben feljött a magyar együttes 12-11-re, ám ahogy kiegészültek a szerbek, hamar dobtak két gólt. Mocsai elkapta a fonalat, gyorsan duplázott, így megint szoros lett az állás. A 38. percben Harsányi találata az egyenlítést jelentette (14-14). A fordítás ekkor még azért maradt el, mert Császár bombájába "belenézett" Stanic, akit aztán ápolni kellett.

Negyedórával a vége előtt 17-16-ra vezettek a szerbek, ám a kiválóan teljesítő Mocsai Tamás révén sikerült fordítani (18-17). Az utolsó tíz perc 21-18-as magyar vezetésről kezdődött, ekkor Császár adott lendületet a csapatnak. Négy perccel a vége előtt, 24-21-es magyar vezetésnél még utolsó időkérésével próbálta felrázni együttesét a szerb kapitány, de Mocsai ismét megvillant, majd ugyan kiállították, de Nikcevic a kapufát találta telibe, s ezzel elérhető közelségbe került a győzelem.

A szerbek a végén szépítettek, az utolsó percben - Mocsai Lajos szövetségi kapitány időkérését követően - azonban egy tökéletesen megjátszott figurából Nagy László betalált, ezzel eldőlt a meccs.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×