eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Több mint egy év után veszített bajnoki meccset a DVSC

Több mint egy év után kapott ki ismét bajnoki találkozón a DVSC. A Győr büntetőt hibázott, s ezzel elúszott a győzelme. A Fradi másodszor is döntetlent játszott.

438 nap után szenvedett bajnoki vereséget a DVSC-Teva, az előző idényben veretlenül menetelő együttes elvérzett e szezonbeli első idegenbeli ligamérkőzésén. (A Loki legutóbb 2011. május 22.én, otthon, a Haladástól kapott ki.) Kondás Elemér, gondolva a jövő heti, BATE Boriszov elleni kupamérkőzésre, minden kulcsjátékosát is pihentette, 14 olyan játékos játszott, aki a kupatalálkozón nem szerepelt. (Más felől: a BL-selejtezőn játszott 14 futballistából senki nem lépett pályára Kaposváron.) Ludánszki, Ferenczi és Szécsi személyében három újonc debütált, több mint két év után védett ismét Vukasin Polekszics.
A találkozó egyetlen gólja a 27. percben született, Zámbó szabadrúgásból lőtt a Debrecen kapujába. A játék képe alapján a Kaposvár megérdemelten győzte le - élvonalbeli története során Somogyban először - a DVSC-t.

A Győri ETO a második fordulóban a második büntetőjét hagyta ki. Debrecenben ezért nem kellett ponttal fizetni, a Haladás ellen igen. Az első félidőben a hazaiak irányították a játékot, sőt, a 27. percben Rok Kronaveter találatával, szabadrúgásból, meg is szerezték a vezetést (1-0). A második játékrészben a 19 éves Radó András találatával a Haladás kiegyenlített. Ennek ellenére a győriek nyerési esélyt szalasztottak el, mert a nem sokkal korábban pályára lépett Dudás Ádám tizenegyesét Rózsa Dániel lábbal hárította.

Forró hangulatú mérkőzésen második szezonbeli bajnokiján is döntetlent játszott a Ferencváros. A Pécs két forduló után még veretlen. Az első játékrész a hazaiak mezőnyfölényét hozta, de a fölény meddőnek bizonyult. A Ferencvárosban kiválóan védett Jova Levente kapus. A második játékrészben a zöld-fehérek Lantos Levente kiállítása után körülbelül egy félórát emberelőnyben játszottak. Fábián játékvezető nem sokkal később Supka Attilát is piros lappal büntette. A folytatásban a Pécs birtokolta többet a labdát, de a hajrában, Somalia révén, a Ferencváros hagyta ki a mérkőzés talán legnagyobb helyzetét.

OTP Bank Liga, 2. forduló:
Kaposvári Rákóczi - DVSC-Teva 1-0 (1-0)
Kaposvár, 3000 néző, v.: Vad II
Kaposvár: Hajdúch - Hegedűs (Kovács O., 46.), Bank, Zámbó - Okuka, Horváth T. (Pedro, 71.), Safaric, Balázs B., Pavlovic (Jánvári, 78.) - Oláh L., Vrucina
DVSC: Polekszics - Bernáth, Ludánszki, Oláh G. (Dombi, 71.), Szűcs - Kulcsár T., Lucas, Spitzmüller, Ferenczi J. - Csorba (Vinicius, 76.), S. Nikolic (Szécsi, 71.)
Gólszerző: Zámbó (27.)

Győri ETO FC-Haladás Sopron Bank 1-1 (1-0)
Győr, 2500 néző, v.: Solymosi
Győr: Sztevanovics - Svec, Lipták, Lang, Dinjar - Koltai (Dudás, 65.), Kamber, Kronaveter, Trajkovic, Andric (Varga R., 50.) - Strestik (Ahjupera, 54.)
Haladás: Rózsa - Schimmer, Guzmics, Fehér Z., Tóth P. - Nagy D. (Andorka, 73.), Nagy G. (Horváth A., 84.), Iszlai, Radó, Halmosi - Kenesei (Rajos, 56.)
Gólszerzők: Kronaveter (27.), illetve Radó (55.)

PMFC-Matias - Ferencváros 0-0
Pécs, 4500 néző, V: Fábián
Pécs: Dibusz - Fodor, Lantos, Krejci, Zeljkovic - Horváth A. (Demjén, 62.), Akassou, Wittrédi, Uzoma (Nagy O., 67.) - Bajzát (Causic, 63.), Grumic
Ferencváros: Jova - Fülöp (Hakola, 69.), Grúz, Klein, Sváb - Józsi - Alempijevic, Cukic, Gyömbér, Somalia - Böde
Kiállítva: Lantos (60.)

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×