eur:
393.49
usd:
367.13
bux:
66595.98
2024. április 25. csütörtök Márk

Schmitt Pál: A biztos aranyesélyt is el kell osztani kettővel

A társasági nyereségadóból a sikeres és jól népszerűsíthető sportágakra is költeni kellene - mondta Schmitt Pál korábbi államfő az InfoRádió Aréna című műsorában. A Magyar Olimpiai Bizottság tiszteletbeli elnöke szerint Gyurta Dániel és Szilágyi Áron aranyérme sokat jelenthet az utánpótlás számára. Úgy vélte, hogy 14 érmet szerezhetnek a magyarok az olimpián.

A társasági nyereségadó sportszervezetekhez való utalásának lehetőségét ki kell terjeszteni, és ki kell emelni olyan egyéni sportágakat, amelyek sikeresek és jól népszerűsíthetőek - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Schmitt Pál korábbi államfő, a Magyar Olimpiai Bizottság tiszteletbeli elnöke. Hozzátette: többet kellene az edzők megbecsülésére is fordítani.

A NOB-ban betöltött tisztségével kapcsolatban a volt államfő közölte: megállapodott Jacques Rogge elnökkel abban, hogy arra az időre, amíg nem zárul le a doktori címének visszavonásával kapcsolatos jogi eljárás, felfüggeszti tevékenységét a nemzetközi szervezetben. Hozzátette: az év végétől folytatja munkáját a Nemzetközi Olimpiai Bizottságban.

Schmitt Pál arról is beszélt, hogy a meglepő eredmények mögött nem feltétlenül a doppingszerek használata áll, mert egyre több ország számára mind modernebb orvosi háttér áll a rendelkezésre. Hozzátette: a múltbéli magyar olimpiai doppingesetek beárnyékolták a magyar sikereket.

A kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívó hangsúlyozta, hogy itthonról is előnyös lehet követni az ötkarikás játékokat, mert a helyszínen csak kevés eseményre lehet eljutni.

A MOB tiszteletbeli elnöke kiemelte, hogy minden versenyző tisztában van azzal, mekkora siker egy olimpiai bajnoki cím, ezért nem csak az anyagi jutalom jelent motivációt.

Lökést adhat az arany

A magyar sportnak és azon belül is a vívásnak nagy lökést adhat Szilágyi Áron olimpiai bajnoki címe - mondta a Magyar Olimpiai Bizottság tiszteletbeli elnöke. Hozzátette: a vívásnak nagy szüksége volt erre a sikerre.

Gyurta Dániel olimpiai bajnoki címe kapcsán Schmitt Pál arról beszélt, hogy a magyar úszó sikerének értékét tovább emeli, hogy a világcsúcsot nem a korábbi szuper dresszben érte el.

A kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívó Schmitt Pál az Arénában Berki Krisztiánról azt mondta, hogy a gyengébb selejtezőbeli gyakorlata ellenére is esélyes a végső győzelemre, és elviseli azt a terhet, hogy az ország az aranyérmet várja tőle.

Berki gyakorlata rendkívül nehéz, és a megbecsültségét az is erősítette, hogy az elmúlt négy évben a lólengésen kívül más szereken is szerepel, mondta Schmitt Pál.

14 érem?

A MOB tiszteletbeli elnöke kiemelte, hogy 12-14 érmet remél a magyar olimpiai csapattól, és szerinte még hátra vannak olyan sportágak, amelyekben favoritok a magyar versenyzők.

"Még sok vasat tartunk a tűzben, nagyszerű versenyzőink vannak még hátra - és nemcsak a kajak-kenura gondolok, hanem labdajátékokra is. Mindig úgy kalkuláltam, hogy kiszámoltam az összes aranyesélyt, és azt elosztotta, kettővel. A biztos esélyt is el kell osztani kettővel, olyan nagy a rivalizálás, és sokszor egyetlen századmásodperc is dönthet" - figyelmeztetett.

Jósolgatni lehet, de figyelembe kell venni a realitásokat - hangsúlyozta Schmitt Pál az InfoRádió Aréna című műsorában.

Az Arénát meghallgathatja itt!

Hanganyag: Dénes Tamás

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×