eur:
394.37
usd:
370.04
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Súlyos vereség a horvátoktól

A magyar válogatott 26-19-re kikapott a horvát csapattól csütörtökön a londoni olimpia férfi kézilabdatornájának harmadik fordulójában.

A horvátok - akiknél a Veszprémben légióskodó Alilovic kezdett a kapuban - két győzelemmel, a magyarok a dánok elleni vereséggel és a dél-koreaiak elleni győzelemmel várták a találkozót.

A másik hálóőr, Fazekas klubtáráshoz hasonlóan jól kezdett, az első négy percben csak egy-egy gólt kaptak mindketten. Az elejétől fogva roppant keményen védekeztek a horvátok, alig lehetett lövőhelyzetet kialakítani, végül a friss veszprémi igazolás, az ex-barcelonás Nagy volt eredményes (8. perc: 3-2).

Schuchot 6-5-nél kiküldték, sikerült egy kapott góllal megúszni az emberhátrányt, ám újabb két rossz lövés után már 8-5 lett, és Mocsai Lajos ekkor időt kért. A magyarok emberelőnye alatt apadt a különbség még úgy is, hogy Perez az oldalhálóba bombázott. A horvátok elveszítették lendületüket, kapitányuk ezért megpróbálta rendezni a soraikat, ami arra elég volt, hogy 11-9-cel forduljanak, a magyarok változatlanul sok hibával játszottak.

A második félidőben Mikler állt be a kapuba, és Lékai révén már két irányító volt a pályán. Császár kihúzódott balátlövőnek, mert sem Ilyésnek, sem Pereznek nem ment korábban. A túloldalon Cupic azonban változatlanul sziporkázott, és a 35. percben már 15-10 volt az állás.

A "Harcoljatok!" többször felhangzott a lelátón, ám Alilovic ziccereket hárított, szinte csak a Németországban légióskodó Mocsai Tamás fogott ki rajta. A horvátok védekezése ellen nem tudott érvényesülni a támadó alakulat, sőt, még emberelőnyben is nőtt a különbség.

Negyedórával a vége előtt már 20-13 volt az állás, és Mocsai időt kért. A folytatásra "leült a meccs", a horvátok biztos előnyük tudatában könnyelműsködtek, de kapusuk változatlanul megbabonázta a magyar lövőket.

Az újabb győzelemmel a horvátok biztosan továbbjutottak a negyeddöntőbe, a magyarokra pedig még sorsdöntő meccs vár a spanyolok és főleg a szerbek ellen.

B csoport, 3. forduló:
Horvátország-Magyarország 26-19 (11-9)
Copper Box, 8000 néző, V: Abrahamsen, Kristiansen (norvég)
Magyarország: Fazekas - Harsányi 2, Nagy L. 4, Schuch, Ilyés 2, Zubai, Iváncsik G. 1 - cserék: Mikler (kapus), Császár 4/3, Vadkerti 3, Perez, Lékai, Mocsai 3, Gulyás
Horvát gólszerzők: Cupic 7/3, Duvnjak 4, Vori 4, Horvat 3, Strlek 3, Lackovic 1, Kopljar 1, Vukovic 1, Gojun 1, Balic 1

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Hogyan és melyik AI-projektbe vágj bele? Erről lesz szó egy teljes napon át!

Hogyan és melyik AI-projektbe vágj bele? Erről lesz szó egy teljes napon át!

Milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken, és hogyan vágjunk bele az AI-projektekbe?  Egy teljes konferencianapon keresztül ezzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön április 23-án. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a nagyvállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. 7 szekció, több mint 40 előadó egy helyen!

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 18:04
×
×
×
×