Inforádió

Meghallgatom Élő adás

BL-selejtező: az utolsó pillanatig vezetett a Debrecen, mégsem nyert

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Debrecen 1-1-es döntetlent játszott a fehérorosz BATE Boriszov otthonában a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező 3. fordulójának szerdai első mérkőzésén.

BL-selejtező, 3. forduló, első mérkőzés:
BATE Boriszov (fehérorosz)-Debreceni VSC 1-1 (0-0)

Boriszov, 4000 néző, v.: Sascha Kever (svájci)
gólszerzők: Sidibe (93., öngól), illetve Sidibe (67.)
sárga lap: Pavlov (62.), illetve Ramos (33.), Korhut (88.), Varga (93.), Yannick (93.)

BATE Boriszov:

Gorbunov - Jurevics, Radkov, Bordacsev, Simics - Lihtarovics (Rudik, 56.), Koncevoj (Pavlov, 56.), Volodko, Hleb (Vasziljuk, 74.) - Mozolevszkij, Rogyionov

Debrecen:

Verpecz - Nikolov, Simac, Mészáros N., Korhut - Ramos (Sidibe, 59.), Varga J. - Szakály P., Bódi, Rezes (Yannick, 78.) - Coulibaly (Máté, 86.)

II. féldiő:

67. perc: Coulibaly iramodott meg a jobb szélen, lerázta magáról emberét, majd tökéletesen passzolt a középen érkező Sidibe elé, aki hat méterről a kapu jobb oldalába passzolt (0-1).
93. perc: egy jobb oldali szabadrúgás szerencsétlen módon az ötösön álló Sidibe testéről saját kapujába vágódott (1-1).

Agresszív letámadással kezdett a hazai csapat, ez meg is zavarta kissé a Debrecent, ugyanakkor a védelem jól helytállt, és nem engedte kibontakozni a hazai támadásokat. Ezután visszavett a tempóból a fehérorosz alakulat, a magyar bajnok pedig nem erőltette a támadásokat. A félidő utolsó pillanataiban két nagy lehetőség is adódott a BATE előtt, de előbb Korhut szerelt gyönyörűen, majd Verpecz mutatott be egy bravúrt.

A fordulást követően Kondás Elemér a védekező feladatokkal ellátott Ramos helyére Sidibe személyében csatárt küldött a pályára. Ettől támadóbb lett a Debrecen játéka, amely éppen Sidibe révén meg is szerezte a vezetést.

Ezt követően a fehérorosz bajnok nagy nyomás alá helyezte a hajdúságiakat, ám egészen az utolsó pillanatig úgy tűnt, kihúzza Kondás Elemér alakulata, a 93. percben azonban egy szabadrúgás szerencsétlenül Sidibéről a Debrecen kapujába vágódott.