eur:
394.04
usd:
364.81
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

David Villa nem játszhat a foci Eb-n

Biztossá vált, hogy David Villa, az FC Barcelona spanyol csatára nem épül fel a június 8-án kezdődő labdarúgó Európa-bajnokságra, így Vicente del Bosque szövetségi kapitány nem számíthat rá.

A címvédő spanyol együttes történetének legeredményesebb játékosa (51 gól) még tavaly decemberben, a klub-világbajnokságon törte el a lábát, azóta nem játszott, s keddi bejelentése szerint az Eb-n sem fog.

"Mindent megtettem a gyógyulásért, amit lehetett, de sajnos nyilvánvalóvá vált, hogy az Eb-ig nem leszek százszázalékos állapotban. Természetesen már fel is hívtam a kapitányt a hírrel" - írta Twitter-oldalán a 30 éves támadó.

A szakvezetőnek így két alapembert kell majd pótolnia, ugyanis az már korábban eldőlt, hogy a Barcelona csapatkapitánya, Carles Puyol sérülés miatt szintén nem lehet majd ott a lengyel-ukrán rendezésű kontinensviadalon.

Del Bosque múlt héten kijelölte bő keretét, ám a Király Kupa pénteki döntőjében érdekelt Barcelonából és Bilbaóból nem nevezett meg egyelőre egyetlen játékost sem. A kapitány végleges, 23 fős keretét vasárnap jelenti be.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×