eur:
393.5
usd:
364.46
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Ibrahimovic és Källström köré épül a svéd keret

Erik Hamrén svéd szövetségi kapitány hagyománytisztelő ember lehet. Bízik kipróbált, rutinos játékosaiban - akik elődje, Lars Lagerbäck rutinos játékosa is voltak. Olof Mellberg már a negyedik, Anders Svensson, Kim Källström, Andreas Isaksson, Christian Wilhelmsson és Zlatan Ibrahimovic a harmadik Európa-bajnokságára készül.

Nincs nagy meglepetés a selejtezőkben magyar válogatottat is megelőző svédek névsorában. A kapitány még a lábtörése után leginkább csak lábadozó Johan Elmandert is beválogatta, az egyetlen "nagy hiányzó" John Guidetti, a Feyenoord 20 éves, a Manchester Citytől kölcsönkapott játékosa, akinek lábsérülése nem jön rendbe a rajtig. A kapitány a jelenleg klub nélküli Markus Rosenberget hívta be a helyére, aki az elmúlt három évben hiányzott a válogatottból.

Több olyan játékos is akad a svédeknél, akinek korábban, vagy a mostani idényben akadt magyar klubtársa. Az első nagy tornájára készülő Jonas Olsson a West Bromwich Albionban Gera Zoltán és Fülöp Márton klubtársa volt. Andreas Isaksson és Ola Toivonen a PSV-ben Dzsudzsák Balázzsal játszott együtt. Olof Mellberg a mostani idényben Megyeri Balázs előtt futballozott a görög Olympiakosz védelmében. Behrang Safari az Anderlechtben Juhász Roland oldalán futballozik.

A 23-as keret
Kapusok: Andreas Isaksson (PSV Eindhoven), Johan Wiland (FC Köbenhavn), Pär Hansson (Helsingborgs IF).
Védők: Mikael Antonsson (Bologna FC), Andreas Granqvist (Genoa CFC), Olof Mellberg (Olympiakosz FC), Jonas Olsson (West Bromwich Albion FC), Martin Olsson (Blackburn Rovers FC), Behrang Safari (RSC Anderlecht), Mikael Lustig (Celtic FC).
Középpályások: Emir Bajrami (FC Twente), Rasmus Elm (AZ Alkmaar), Samuel Holmén (İstanbul BB SK), Kim Källström (Olympique Lyonnais), Sebastian Larsson (Sunderland AFC), Anders Svensson (IF Elfsborg), Pontus Wernbloom (CSZKA Moszkva), Christian Wilhelmsson (Al-Hilal FC).
Csatárok: Johan Elmander (Galatasaray), Tobias Hysén (IFK Göteborg), Zlatan Ibrahimoviæ (AC Milan), Markus Rosenberg (Werder Bremen), Ola Toivonen (PSV Eindhoven).

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×