eur:
395.7
usd:
366.9
bux:
65563.33
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Hoki-vb: "Nem szabad túlünnepelni magunkat" - videó és képek

A magyar jégkorong-válogatott a spanyolok elleni fölényes sikerrel üzent a szombati rivális olasz csapatnak, hogy komolyan gondolja a világelitbe jutást. A budapesti divízió I-es vb-n pénteken potyogtak a gólok, míg a pályára plüssállatok repültek egy jótékonysági akció keretében. A magyar játékosok arról beszéltek az InfoRádiónak, hogy mi dönthet az olaszok elleni sorsdöntő találkozón.

Jól sikerült a spanyolok elleni találkozó, amit elterveztünk, azt végre tudtuk hajtani - mondta az InfoRádiónak Szélig Viktor a 13-1-es győzelem után. A csapatkapitány kiemelte: fontos volt, hogy minden sor gólt szerzett, fel tudták venni a tempót és lendületből tudnak érkezni az olaszok elleni sorsdöntő csatára.

A 13 találat ellenére az olaszok nem fognak félni a szombat esti meccsen - vélekedett a rutinos bekk, aki hozzátette: délelőtt a videóelemzés során próbálják megtalálni a rivális gyenge pontjait. Kiemelte: az olaszok javuló formát mutatnak a vb-n, az az együttes örülhet a feljutásnak szombat este, amelyik kevesebbet hibázik majd.

A csapatkapitány szerint az olasz válogatott papíron erősebb, de nem biztos, hogy jobb lesz majd. Csak akkor juthat fel a magyar alakulat a világelitbe, ha még jobban játszik, mint eddig a tornán - emelte ki Szélig Viktor.



A spanyolok ellen kétgólos Kovács Csaba arról beszélt, hogy a fölényes siker nem erődemonstráció volt az olaszoknak, többet számított, hogy pozitív és magabiztos hangulatba kerüljenek a magyar játékosok Mindenki egészséges, mind a 22-en már csak az olaszokra figyelünk - tette hozzá.

"Magunkra kell figyelnünk, a legjobbat kell nyújtani, és meglátjuk, az mire elég. Dolgoznunk kell, nem szabad túlünnepelni magunkat" - mondta a támadó, aki szerint az olasz együttes az esélyese a szombat esti összecsapásnak.

A csatár úgy látja, jót tett a válogatott játékának, hogy Ted Sator szövetségi kapitány változtatott a sorok összetételén, ez éberebbé tette a keret tagjait.

Hetényi Zoltán kapus sajnálta, hogy nem sikerült kapott gól nélkül végigvédenie a meccset. Azt péntek este nem tudta megmondani, hogy a sorsdöntő meccsen ő vagy a rutinosabb Szuper Levente véd majd. A szakvezető szombat délelőtt bejelentette, hogy Hetényi marad a kezdőkapus.

Az eddig szintén veretlen olaszok ellen este fél 8-kor ebben az összeállításban lép jégre a magyar csapat: a csatársorban a párok Ladányi-Vas Márton-Sofron, Kovács-Bartalis-Kóger, Vas János-Sikorcin-Palkovics, Magosi-Holéczy-Benk lesznek, és Galanisz a 13. csatár. A védőpárok: Horváth-Tokaji, Hegyi-Pozsgai és Szélig-Sille, Orbán pedig a hetedik hátvéd.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×