Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Hiába a teltház, veszteséges lesz a hoki-vb

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Japán visszalépése és az így kiesett meccs miatt a tervezettnél kisebb lehet a divízió I-es jégkorong-világbajnokság jegybevétele - mondta az InfoRádiónak a magyar szövetség főtitkára. Kovács Zoltán szerint még egy ilyen szintű rendezvény előtt is nehéz újabb támogatókat megnyerni.

Az eredeti tervek szerint 2-3 millió forintos nyereséggel zárt volna a budapesti divízió I-es jégkorong-világbajnokság, ám a japánok visszalépése miatt veszteséges lesz a rendezvény - közölte az InfoRádióval a magyar szövetség főtitkára.

Kovács Zoltán kiemelte: a 158 milliós költségvetésből a jegybevételt 55 millióra becsülték, ám ez nagyjából ötödével csökken, mivel a japán válogatott elleni meccsre megvett belépők árát visszatérítik. A veszteséget a szövetségnek saját forrásból kell finanszírozni - tette hozzá.

A budapesti torna egyébként teltházas, a jegyek 75 százaléka gyorsan elfogyott, a szombati, olaszok elleni találkozóra már karácsony előtt nem lehetett belépőt vásárolni - mondta el a főtitkár.

A szövetség főtámogatója aktív, biztos hátteret ad, és a kiemelt támogatók is sokat segítenek, de a vb-re nehéz volt további szponzorokat találni - fejtette ki Kovács Zoltán. Hangsúlyozta: a 2008-as feljutás után sem ugrott meg hirtelen a bevétel, bár a tárgyaló partnerek nyitottabbak voltak. Ha ezúttal is sikerül az A csoportba kerülni, akkor könnyebb lesz szponzort szerezni a szövetségnek - tette hozzá.

Hanganyag: Farkas Dávid