Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Tizenhat (plusz egy) magyar versenyző utazhat az úszó-vb-re

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Tíz férfi és hat női úszó alkotja a magyar csapatot a nyári, sanghaji világbajnokságon, bár a szám eggyel még nőhet, ha Risztov Éva is megússza a vb-szintet.

A honi sportági szövetség (MÚSZ) elnöksége szerdai ülésén döntött a válogatott összetételéről, s a névsorban értelemszerűen helyet kaptak a "zászlóshajók", a világ- és Európa-bajnok Hosszú Katinka, Cseh László és Gyurta Dániel éppúgy, mint az ifjúsági olimpiai bajnokok, Kapás Boglárka, Bernek Péter és Biczó Bence. Kiss László szövetségi kapitány jelölési szempontjainak megfelelően indulnak Sanghajban azok is, akik döntőt érő, vagy ahhoz közeli időeredményre képesek, így Dara Eszter, Jakabos Zsuzsanna, Mutina Ágnes, Verrasztó Evelyn, illetve Kis Gergő és Verrasztó Dávid.

A "tizenhatokhoz" csatlakozhat a sportágba nyíltvízi úszóként visszatért, de 1500 méteren medencében is újból a világ legjobbjai közé kerülni képes Risztov Éva, aki 16:40 percnél jobb eredmény esetén lehet ott a július végi vb magyar résztvevői között.

A vb-csapat:
Férfiak:
Bernek Péter, Biczó Bence, Cseh László, Gyurta Dániel, Gyurta Gergely, Kis Gergő, Kozma Dominik, Molnár Ákos, Takács Krisztián, Verrasztó Dávid

Nők:
Dara Eszter, Jakabos Zsuzsanna, Hosszú Katinka, Kapás Boglárka, Mutina Ágnes, Verrasztó Evelyn, Risztov Éva(?)