eur:
393.91
usd:
369.9
bux:
65708.01
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Ismét nyert a Madrid és a Schalke is

Õsszel még csoporttársak voltak, most jó ezer kilométernyi távolságban, de hasonló feladatot kellene megoldani. A szinte lehetetlent. A Tottenham 0-4-ről kezd a Real Madrid ellen a Wihte Hart Lane-en, az Inter idegenben, Gelsenkirchenben 2-5-ről a Schalke ellen. A tét a Bajnokok Ligája elődöntője.

Gelsenkirchenben mindkét csapatban pályára lép egy japán szélsőhátvéd. S mindkét csapatban túlsúlyban vannak a légiósok. Leonardo az eltiltott Chivu helyére a visszatérő Luciót állította. Az összeállítások. Schalke 04: Neuer, Ucsida, Metzelder, Höwedes, Sarpei, Baumjohann, Matip, Papadopulosz, Jurado, Raul, Edu. Cserék: Schober, Plestan, Hao, Schmitz, Hariszteasz, Karimi, Draxler.

Inter: Julio Cesar, Maicon, Ranocchia, Lucio, Nagatomo - Motta, Sztankovics, Zanetti, Sneijder - Eto'o, Milito. Cserék: Castellazzi, Cordoba, Kharja, Cambiasso, Materazzi, Pandev, Coutinho.

Londonban a Spursből természetesen hiányzik a Bernabéuban kiállított Peter Crouch, az orosz Roman Pavljucsenko játszik helyette. Õ az egyedüli igazi csatár a négygólos hátrányban lévő angoloknál. A Madrid alapcsapatából Pepe és Di Maria hiányzik, Kaká csak kispados, miként Benzema és Higuaín is. Utóbbi kettő helyett maradt a Spurs-specialista Adebayor.

A névsorok. Tottenham: Gomes, Corluka, Gallas, Dawson, Assou-Ekotto - Lennon, Huddlestone, Modric, Bale - Van der Vaart - Pavljucsenko. Cserék: Cudicini, Kaboul, Jenas, Defoe, Bassong, Kranjcar, Sandro.

Real Madrid: Casillas - Sergio Ramos, Carvalho, Albiol, Arbeloa - Alonso, Khedira - Ronaldo, Özil, Marcelo - Adebayor.
Cserék: Adan, Kaka, Benzema, Granero, Garay, Higuain, Di Maria.

Az első negyedórában nem játszott rosszul a Spurs - némi túlzással: többet birtokolta a labdát, mint 90 perc alatt a Bernabéuban -, de nem akadt gólhelyzete. A legvérmesebb hírek pedig azt remélték, egy gyors góllal zavarba lehet hozni a spanyolokat. A 16. percben aztán Xabi Alonso megküzdött Luka Modriccsal - a horvát akár tizenegyest is kaphatott volna.

Aligha foglalják imába a White Hart Lane-en Nicola Rizzoli nevét. Az olasz bíró fél óra alatt két tizenegyessel maradt adósa a Spurs hívei szerint csapatuknak. A második gyanús esetnél Pavljucsenkót sanyargatta Raúl Albiol.

Gelsenkirchenben az Inter nem tud faragni a hátrányból. Samuel Eto'o tűnik eddig a legveszélyesebb csatárnak, de ő sem talált a kapuba.

Túlzás lenne azt állítani, hogy izgalmas játékkal teltek a félidőig hátralévő percek. A 44. percben ellenben Gelsenkirchenben végre gól esett - igaz, nem oda került a labda, ahova az olaszok szerették volna. A japán Ucsida Acuto labdájából Raúl (ki más...?) megszerezte a pályafutása 71. BL-gólját.

A második félidő elején mindkét pályán gól esett. Gelsenkirchenben kiegyenlített az Inter, Wesley Sneijder szöglete után Lucio továbbsegítette a labdát, amit aztán Thiago Motta juttatott a kapuba. Gól, de nem sokra megy vele az inter, még négy gólra van a továbbjutásról.

A White Hart Lane-en Cristiano Ronaldo jó 26-27 méterről kapura lőtt, Gomes ügyetlenül nyúlt a labdához, s a kezéről a kapuba jutott az. 1-0 a Madridnak, a Spurs még az Internél is távolabb, hat gólnyira van a továbbjutástól.

Látszik is ez a játékon. Mourinho lehívta a pályáról Cristiano Ronaldót, akinek (persze a társainak is) a következő szűk három hétben négyszer kell majd játszania a Barcelona ellen. Kaká állt be a portugál helyére.

A másik párban is eldőlt minden - például az, hogy továbbra sem tört meg a címvédők átka, a Bajnokok Ligájában még egyetlen csapat sem tudta megvédeni az elsőségét. Az Inter sem fogja 2011 májusában.

A Spurs küzd legalább a becsületgólért. William Gallas közeli kísérlete után a kapufáról pattani ki a labda.

A Schalke, Höwedes révén, az utolsó percekben szerzett még egy gólt, Leonardónak pocsékul alakul az április. Ki gondolta volna, mondjuk a télen, hogy a Királykékek kettős győzelemmel bemasíroznak majd a BL-elődöntőbe?

Vége a mérkőzéseknek, az elődöntőbe mind a négy résztvevő kettős győzelemmel jutott. Ilyen sem volt még a BL történetében... Az elődöntőkben a Manchester United a Schalkéval, a Barcelona a Real Madriddal találkozik majd.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 18. 15:50
×
×
×
×