eur:
393.77
usd:
365.39
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Pep Guardiola: "Még nincs vége!"

Habár a Barca némiképp kényelmesebb helyzetben várja a Bajnokok Ligája április 12-i visszavágóját, mint a Manchester United, úgy tűnik, Pep Guardiola nem szállt el a dicsőségtől. A katalánok trénere az 5-1-re megnyert hazai találkozó után úgy vélekedett, hogy nem lefutott a továbbjutás sorsa.

"Ne higgyék el, amit Lucescu mond, még nincs vége!"- így válaszolt Josep Guardiola, a Barcelona edzője Mircea Lucescu szavaira. A Sahtar román trénere a megsemmisítő vereség után azt mondta az őt kérdező

riportereknek, hogy bár megpróbálják megnyerni a visszavágót, tudja, hogy a párharc eldőlt.

"Nem erre számítottunk" - nyilatkozta Lucescu. "Kiváló a csapatunk, amely sokkal jobban is tud játszani, mint szerdán tette. Úgy döntöttem, hogy nem védekezünk, hanem támadunk, és megpróbáljuk elkapni a Barcelonát. Azonban elpuskáztuk a lehetőséget az elején. Aztán a spanyolok egy hihetetlenül szép góllal megszerezték a vezetést Iniesta révén, és ez mindent megváltoztatott."

"Saját játékunkat akartuk játszani, de nem voltunk képesek értékesíteni a helyzeteinket. A Barca ezzel szemben pontosan tudta, miként kényszerítse hibára a védőket. Klinikai pontossággal használták ki a lehetőségeket, hatalmas önbizalommal futottak ki a pályára, és azt hiszem eldöntötték a továbbjutás sorsát."
Lucescu szerint egy tökéletes focigépezettől kaptak ki.

A Sahtar trénere végül azt ígérte, megpróbálnak nyerni a visszavágón, nem állnak be védekezni, hanem támadnak majd, hogy örömet szerezzenek az ötvenezer fanatikus donyecki szurkolónak.

Pep Guardiola a meccs utáni sajtótájékoztatón mindenek előtt emlékeztetett a Real Betis ellen játszott Király-kupa mérkőzésre, amikor az első találkozót 5-0-ra nyerte a Barca, de a visszavágón 3-1-re alul maradt, majd rátért a meccs elemzésére.

"Mivel Abidal és Puyol hiányzik, nem sok lehetőségem maradt a hátvédsorban. Fontos játékosok estek ki a sorból, és más képességű futballistákkal kellett őket helyettesítenem. Büszke vagyok rájuk, hogy beszálltak, és megmutatták, számítanak ők is" - taglalta a katalánok mestere.

"Messi valóban nem lőtt gólt az elmúlt három meccsen, a Madrid, illetve az Espanyol ellen, és mostani összecsapáson sem. De ő az a játékos, aki sokféleképpen tudja győzelemhez segíteni a csapatot" - méltatta a Guardiola az argentin zsenit.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×