Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Nem zárták ki a Lokit, jöhet a PSV és a Samp!

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Debrecen labdarúgócsapatának hivatalos honlapja szerint elutasította a Liteksz Lovecs óvását az Európai Labdarúgó-szövetség fegyelemi bizottsága, így a Debrecen készülhet az Európa-liga csoportkörére.

Az Európai Labdarúgó-szövetség döntése a "Máté-ügyben": a Liteksz Lovecs óvását elutasították, míg a Debrecennek adminisztrációs hiányosságok miatt 15 ezer eurót kell befizetnie az UEFA kasszájába.

Mint ismert, a Debrecen a bolgár Liteksz Lovecs ellen kettős győzelemmel jutott az Európa-liga főtáblájára, de a bolgárok elleni visszavágón Máté Péter úgy lépett pályára a 90. percben, hogy neve a 25-ös nevezési listán nem szerepelt (a Bajnokok Ligájában leadott listán még szerepelt).

Az UEFA vizsgálatot indított az ügyben, és a bolgár csapat is benyújtotta óvását, amelyet később elutasított a szövetség, a Loki pedig pénzbüntetést kapott.

A DVSC-TEVA tehát készülhet az Európa-liga csoportkörre! Az első mérkőzés szeptember 16-án, 21.05-kor hazai pályán lesz, az ellenfél az ukrán Metaliszt Harkiv lesz.

Európa-liga menetrend, I-csoport

1. forduló: Debreceni VSC - FC Metaliszt Harkiv, szeptember 16., 21.05
2. forduló: UC Sampdoria - Debreceni VSC, szeptember 30., 19.00
3. forduló: Debreceni VSC - PSV Eindhoven, október 21., 19.00
4. forduló: PSV Eindhoven - Debreceni VSC, november 4., 21.05
5. forduló: FC Metaliszt Harkiv - Debreceni VSC, december 1., 19.00
6. forduló: Debreceni VSC - UC Sampdoria, december 16., 21.05

Szintén a Debrecennel kapcsolatos hír, hogy a Loki valamennyi hazai meccsét Budepesten, a Puskás Ferenc Stadionban játssza majd, mivel az UEFA csak ebben a létesítményben enged csoportmeccseket rendezni.