Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Vállalta! Mocsai Lajos a férfi kézilabda-válogatott kapitánya

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Mocsai Lajos, az MKB Veszprém csapatának vezetőedzője lett a férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

A főállásban a jövőben is a veszprémieknél dolgozó szakember megbízatása 2012. augusztus 31-ig szól. A megállapodás értelmében bármelyik fél 2011. vagy 2012. július 1. és 15. között jogkövetkezmény nélkül felmondhatja a szerződést.

Az 1986-ban a férfi csapattal vb-ezüstérmes Mocsai ezt megelőzően a válogatott szakmai igazgatója volt, és vele jutott ki az együttes a januári, svédországi olimpiai kvalifikációs világbajnokságra.

A szövetség szerdai elnökségi ülésén Sinka László elnök javasolta az 56 éves szakembert kapitánynak, s ezt a beterjesztést a testület elfogadta.

"A cél egyértelmű és világos, a válogatott legyen ott a 2012-es londoni olimpián. A kluboknak és a játékosoknak ennek megfelelően kell hozzáállniuk a következő időszakhoz. Az első lépés: a világbajnokságon szerepeljen úgy a csapat, hogy az olimpiai kijutásra maradjon esélye" - mondta az MTI-nek kinevezése után Mocsai, aki ezt megelőzően 1988-ban Szöulban a férfi, majd 2000-ben és 2004-ben a női nemzeti csapattal szerepelt nyári játékokon.

A női válogatottal Eb-győztes, vb- és olimpiai második szakvezető beszélt arról is, hogy mit tervez Nagy Lászlóval:

"Nagy László magyar válogatottbeli szereplése szakmailag megalapozott, hiszen erőssége lehet a csapatnak, de csak abban az esetben, ha felelősséget tud vállalni azért, hogy maximálisan segíti az együttest a vb-n, az esetleges pótkvalifikáción, illetve kijutás esetén az olimpián is" - mondta Mocsai.

Hozzátette, hogy a szövetséggel közösen tárgyalniuk kell még az FC Barcelona átlövőjével arról, hogy a válogatott rendelkezésére tud-e állni a jövőben.

Az olimpiára a 2011-es vb-ről, a 2012-es Eb-ről, illetve az azt követő pótkvalifikációs tornákról lehet kijutni.

A válogatott szakmai stábja a közeljövőben áll fel.