eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Egymillió euróért játszik a Győr és a Loki

A Győr és a Debrecen a Ferencváros nyomdokaiba lép, amennyiben a labdarúgó Európa Liga-selejtező utolsó fordulójában túljut a horvát Dinamo Zagreb, illetve a bolgár Liteksz Lovecs csapatán. A csoportkörbe jutás egymillió eurót biztosan hozna a konyhára.

A második számú európai kupasorozatban 2004-ben vezették be a csoportkört, s éppen ekkor sikerült ebbe a szakaszba bejutnia magyar csapatnak: hat éve a Ferencváros érte el ezt a bravúrt az akkor még UEFA Kupa névre hallgató sorozatban.

Az európai kupaporondon állva maradt két magyar együttes közül a kvalifikáció során már három párharcot is

megnyert, bajnoki bronzérmes győriek csütörtökön 21 órától fogadják a horvát együttest, míg a Bajnokok Ligájában a Baseltől elszenvedett kettős vereség után az Európa Ligába került hajdúságiak 19 órától Nyíregyházán látják vendégül bolgár riválisukat.

"A Liteksz akkor is jó csapat volt, amikor kint játszottam. Azóta persze sokat változott a keretük, de most is nagyon erősek, tele vannak válogatott játékosokkal, így nagyon nehéz mérkőzésre számítok" - mondta a Debrecen honlapjának Kabát Péter, aki fél évet futballozott Levszki Szófia együttesében. A nyáron Újpestről érkezett csatár szavait alátámasztja, hogy Liteksz három forduló után hét ponttal második helyen áll a bolgár pontvadászatban.

A szlovák Nitra, a kazah Atyrau és a francia Montpellier kiejtése után a Győr azzal a Dinamo Zagrebbel találkozik a főtáblára jutásért, amely igen gyengén kezdte az idényt, s ezért edzőváltásra is sor került: Velimir Zajec helyét Vahid Halilhodzic foglalta el a kispadon. A Dinamo négy forduló után hét szerzett ponttal hatodik a tabellán.

"Van egy kis probléma a riválisunknál, de ettől még nagyon jó csapat, a legjobb horvát klub lesz az ellenfelünk. Két nagyon nehéz meccs vár ránk, de az első, hazai találkozót meg kell nyernünk, lehetőleg minél több góllal" - mondta a klub honlapján a szerb belső védő, Lazar Stanisic, aki csütörtökön eltiltása miatt nem léphet pályára.

A főtáblán 12 négycsapatos csoportot alakítanak ki, amelyekből az első két helyezett jut tovább, a legjobb 32 között pedig - tavasszal - egyenes kieséses rendszerben folytatódik a küzdelem.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×