Inforádió

Meghallgatom Élő adás

\"Ez nem az az Overdose!\" - videó

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Overdose hosszú betegsége után ugyan megnyerte első versenyét Pozsonyban, de azt a kirobbanó futást, amiért a \"csodaló\" mellett a \"budapesti puskagolyó\" néven is emlegetik a világban, még nem produkálta. Most vasárnap a Kincsem Parkban azonban kiderült: Overdose újra a régi formájában képes száguldani.

Overdose Pozsonyban győztesen visszatért, ami nagy szenzáció, de a kérdés nyitva maradt: futhat-e a ló úgy, mint a 15 hónapos kihagyás előtt. Az igazi szenzációt Budapesten, a Kincsem Parkban mutatta be Overdose, kiderült ugyanis, hogy ismét képes a fantasztikus hajrájára, aminek köszönhetően immár 14. versenye után is veretlen, és amiért a világ a "budapesti puskagolyó" címet adományozta neki.

A versenytáv felénél a többiek még ott voltak közvetlenül Overdose mögött, és a szpíker is kissé feszülten és visszafogottan közvetítette a közönség és a tévénézők számára még csak a távolból látható történéseket: "Overdose az élen van, de nagyon jönnek a többiek!"

Négyszáz méterrel a cél előtt aztán megjött a várva várt pillanat: Overdose kilőtt és gyakorlatilag állva hagyta a mezőnyt. A szpíker ekkor már felszabadultan ordított: "Ez az Overdose nem az, aki Pozsonyban volt! Overdose tudja növelni az előnyét! Overdose újra a régi lehet! Overdose és Gary Hind nyeri a versenyt nagy stílusban!"

Overdose tulajdonosa, Mikóczy Zoltán a verseny után nyilatkozva elárulta, hogy a ló a Kincsem Parkban nem a végleges verseny-patkókon, hanem "kímélő-patkón" futott, ezért még nem volt képes a teljes sebességét produkálni.

Mikóczy hozzátette, hogy a most következő németországi futamon Overdose már a verseny-patkókon áll majd rajthoz. A ló Budapesten elért időeredménye (56,4 másodperc) bíztató.