Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Úszó-Eb: pénteken nem volt \"aranynap\"

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A csütörtöki magyar aranynap - a három első és egy második hely - után a péntek hazai szempontból szerényre sikeredett a budapesti úszó-Európa-bajnokságon: nem tudta megvédeni 2008-ban megszerzett címét Kis Gergő 800 m gyorson, az ajkai versenyző ezúttal negyedik lett.

Az ötödik medencés versenynap magyar részről leginkább várt döntőjében - a Margitszigeten 400 m gyorson hétfőn Eb-bronzérmes - Kis sokáig az 5-6. helyen haladt, 300 méterrel a vége előtt feljött negyediknek, de innen előrébb már nem tudott jutni. Bár egy századdal megjavította országos csúcsát, amely két éve Eindhovenben Eb-aranyat ért, a mostani 7:51.93 perces teljesítményével sem lett dobogós. A szám fináléjának másik magyarja, Gyurta Gergely a nyolcadik helyen ért célba (7:59.95).

A hatodik pozíció jutott Dara Eszternek a 100 m-es pillangóúszásban: a legjobb nyolc vetélkedésében - négy tizeddel elmaradva saját országos rekordjától - 58.79 másodperc alatt tudta le a távot.

A nők 200 m-es gyorsúszó-döntőjének mindkét magyar lány résztvevője lesz: a szombati fináléba az országos csúcstartó (1:56.47 p) Mutina Ágnes a második (1:57.19), Verrasztó Evelyn pedig a negyedik (1:58.07) idővel került be. A legjobbat - 1:56.53 perces Európa-bajnoki rekorddal - az olaszok világcsúcstartó vb-aranyérmese, Federica Pellegrini nyújtotta.

A 200 m-es férfi hátúszás elődöntője megálljt parancsolt Balog Gábornak, aki 2:01.20 perccel összesítésben a 14. lett. A nap utolsó versenyében, 50 m férfi mellen Kiss László szövetségi kapitány csapatából ketten próbáltak szerencsét, de hiába, nem léptek tovább a döntőbe az elődöntő 16-os mezőnyéből: Financsek Gábor (28.02 mp) a 15., Bodor Richárd (28.35) pedig a 16. lett.

A műugróknál a hatodik helyet szerezte meg a Reisinger Zsófia, Kormos Villő páros a szinkrontoronyugrók versenyében. A nyolc duót felvonultató mezőnyben a hazaiak 277,74 pontot gyűjtve előztek meg két riválist, az olaszokat és a románokat.