eur:
394.29
usd:
369.89
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Füttykoncerttel kezdődhet az Egervári-éra a Wembley-ben

Az angolok elleni szerda esti barátságos mérkőzésen, a Wembley Stadionban mutatkozik be Egervári Sándor, a magyar labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya. A szakvezető nyugodtan készül a találkozóra. Az angoloknál közben áll a bál.

A három hete kinevezett Egervári Sándor az angolok elleni szerdai meccsen próbálhatja ki a játékosokat a szeptemberben kezdődő Európa-bajnoki selejtezők előtt. A keretben Lipták Zoltán az egyetlen újonc, a Videoton védője a kezdőcsapatban kaphat helyet. Fehérvári csapattársa, Elek Ákos, valamint az U20-as vb-bronzérmes Koman Vladimir is kezdő lehet a Wembley-ben. Közel egy év után tér vissza Gera Zoltán, aki újra csapatkapitányként vezeti a nemzeti csapatot.

Egervári Sándor azt mondta, hogy nyugodtan készül a barátságos mérkőzésre. "Nincs bennem drukk, nem izgulok, én különben is inkább az a típus vagyok, aki a találkozó utáni éjszaka küzd álmatlansággal. Ma volt a második nap, hogy együtt dolgozhattam a csapattal, ez nem feltétlenül optimális, ugyanakkor azt szeretnénk, ha holnap egy olyan meccset tudnánk játszani az angolokkal, amely mindkét együttesnek jó felkészülés a szeptemberi Európa-bajnoki selejtezőkre" - mondta még kedden a szövetségi kapitány.

A világbajnokságon már a nyolcaddöntőben búcsúzott angoloknál áll a bál, mivel a szombat esti kerethirdetést követően a kapus Paul Robinson, valamint a védő Wes Brown is lemondta a válogatottságot, a kedélyeket pedig vasárnap tovább fokozta, hogy a Manchester United-Chelsea Community Shield találkozót követően Ashely Cole, a londoniak védője nem fogott kezet az olasz szakemberrel, aki ráadásul megdöbbenve látta, hogy Michael Carrick, a manchesteriek középpályása - aki sérülésre hivatkozva nem fogadta el a behívót - végigjátszotta az összecsapást.

Kedden a kapus Ben Foster mondta le a szereplést, hátsérülésre hivatkozva, helyette két ismeretlen és élvonalbeli tapasztalat nélküli játékost, a Blackburn harmadik számú kapusát, Frank Fieldinget, valamint a Watfordban szereplő Scott Loachot hívta be Capello.

"A világbajnokságon rendkívül fáradtak voltunk, elsősorban fejben kellene összeszedni a társaságot, de jelen pillanatban nem nagyon tudom, hogy ezt miképpen lehetne megtenni" - nyilatkozta az olasz tréner.

Capello hozzátette: fel vannak készülve arra, hogy a Wembleyben helyet foglaló angol drukkerek kifütyülik majd őket. Az egyik angol napilap még azt is tudni véli, hogy a szurkolók az első félidő 40. percében felállnak majd helyükről, és távoznak. A meccsre egyébként mindössze 60 ezer jegy fogyott el, az új Wembley-ben még egyetlen válogatott találkozóra sem voltak ilyen kevesen kíváncsiak, és még a harmad- és negyedosztálybeli csapatok számára rendezett Johnstone's Paint Kupa döntőjét is 10 ezerrel többen látták az arénában. Az eddigi negatív rekordot a Szlovénia elleni felkészülési meccs tartja tavaly szeptember óta, 67.232 szurkolóval.

A találkozó magyar idő szerint szerdán 21 órakor kezdődik.

A várható kezdőcsapatok
Anglia: Joe Hart - Glen Johnson, John Terry, Michael Dawson, Ashley Cole - James Milner, Steven Gerrard, Frank Lampard, Gareth Barry - Wayne Rooney, Bobby Zamora

Magyarország: Király Gábor - Szélesi Zoltán, Juhász Roland, Lipták Zoltán, Vanczák Vilmos - Huszti Szabolcs, Vadócz Krisztián, Elek Ákos, Dzsudzsák Balázs - Gera Zoltán - Priskin Tamás

Címlapról ajánljuk
Hamarosan újra kinyithat a történelmi budai gyógyfürdő

Hamarosan újra kinyithat a történelmi budai gyógyfürdő

A török hódoltság idején épült Király gyógyfürdőt a világjárvány idején zártak be, felújítását Őrsi Gergely kezdeményezte. A II. kerület polgármestere az InfoRádióban elmondta: reméli, hogy a többszereplős összefogás eredményeként sikerül olyan konstrukciót kidolgozni és hozzá forrást találni, amely révén a fürdő rekonstrukciója megvalósulhat.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 18. 15:50
×
×
×
×