eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Csoda készült a Wembley-ben - de elmaradt

Habár vezetett, végül mégis kikapott 2-1-re a magyar labdarúgó válogatott Anglia ellen a londoni Wembley Stadionban. Az angolok kapitánya, Steven Gerrard négy percen belül két gólt szerzett.

Az első félidőben nem történt különösebb esemény, majd a fordulás után a 62. percben Koman Vladimir beadása után egy öngóllal vezetést szerzett a debütáló Egervári Sándor csapata.

A szigetországiak vezére ekkor a kezébe vette az irányítást, és a 69. percben egy távoli bombával, négy perccel később pedig egy nagyszerű cselsorozat után vette be Király Gábor kapuját.

A magyar együttes legutóbb 1962-ben, a chilei világbajnokságon győzte le az angolokat.

A mérkőzés krónikája:

I. félidő:
3. perc: Gerrard ugratta ki Rooneyt, a támadó lesen volt, ennek ellenére a hálóba lőtt, természetesen a játékvezető nem adta meg a találatot.
4. perc: Dzsudzsák beadását Elek csúsztatta kapura, Hart magabiztosan ölelte magához a labdát.
13. perc: Walcott rázta le magáról Juhászt, majd az ötösről az érkező Adam Johnson elé tálalt, de a középpályás hatalmas helyzetben csúnyán fölé lőtt.
30. perc: magyar ellentámadás végén Gera lőtt 17 méterről, de Hart védte a középre tartó lapos labdát.
34. perc: Gerrard a 16-os oldalától végezhetett el szabadrúgást, egyből kapura tekert, Király azonban bravúrral hárított.

II. félidő:
52. perc: Rooney nagy helyzetben lövés helyett inkább Gerrardot hozta játékba, az angolok csapatkapitánya pedig gyengén, kapu fölé emelt.
62. perc: egy hosszú indítást Gera tökéletesen vett át, majd bevárta a bal oldalon felfutó Komant, akinek beadásába Jagielka rosszul ért bele, így a labdát - a játékvezető az asszisztens jelzésére - már csak a gólvonalon túlról tudták kirúgni a hazai védők (0-1).
69. perc: Gerrard vette át a labdát 20 méterre a magyar kaputól, majd óriási gólt ragasztott a bal felső sarokba (1-1).
73. perc: Gerrard némi meglepetésre a center a posztján találta magát, ám pillanatok alatt feltalálta magát: egy sarkazással két védőt is becsapott, majd Juhász mellett is eltolta a labdát, végül Király feje mellett a kapu közepébe lőtt (2-1).
75. perc: Zamora pörgette fel a labdát, majd óriási erővel lőtt, de Király védeni tudott.
89. perc: Gera kapott fantasztikus labdát, egyedül vezethette Hartra, de hét méterről a kapusba lőtt.
91. perc: egy hosszúra átívelt labdát Zamora fejelte a földre, Király elképesztő bravúrral védett.

Az összecsapást egy fantasztikus élőkép vezette be, a két ország "óriás" lobogóját katonák feszítették ki.

A helyi szervezők sajnálatos módon több hibát is elkövettek: a csapatok bemutatása során Rudolf Gergely nevénél Hajnal Tamást láthatták a kivetítőn, majd a magyar himnusz szólt meglepően hamisan, valamint a debütáló szövetségi kapitány, Egervári Sándor helyett rendre a csapatorvost, dr. Szilágyi Györgyöt mutatta a kamera.

A himnuszok után jöhetett a mérkőzés, amelyet az a francia Stéphane Lannoy vezetett, aki a brazil-elefántcsontparti csoporttalálkozón "elnézte" Luís Fabiano dupla kezezését.

A kezdeti angol rohamok után fokozatosan magára talált a magyar csapat. A félidő közepére, habár a hazaiak támadtak többet, egyenrangú ellenfele lett Fabio Capello alakulatának. Az angol drukkerek nem kapták meg azt az ellentmondást nem tűrő játékot, amelyre vágytak, így a 40. percben már füttyszó kísért minden hibát. Az előzetesen beígért szidalmazásból egyébként főként John Terrynek és Ashley Cole-nak jutott ki leginkább.

A szünetben mindkét kapitány alaposan megkeverte a kártyáit, majd kicsit le is ült a mérkőzés.

A 62. percben jött az angol drukkerek nyakába a hidegzuhany, Koman beadást Jagielka ugyanis a saját kapujába rúgta. A magyarok öröme nem tartott sokáig, mivel hét perc múlva Gerrard bombagóljával ismét döntetlen volt az eredmény. Sőt, a Liverpool ikonja négy perc múlva egy fantasztikus cselt bemutatva már saját csapatát jutatta előnyhöz.

Ezzel el is dőlt a találkozó, a szurkolók többsége hazaindult.  A magyarok erejéből ekkor már nem igazán futotta a támadásokra.

A fegyelmezettséggel, a csapat egységes védekezésével elégedett vagyok - mondta a találkozó utáni sajtótájékoztatón Egervári Sándor, a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

Ez mindenképpen előrelépés az előző évi teljesítménnyel szemben. Meggyőződésem, ha a kényszerű cserékre nincs szükség, és a belső védőm, valamint a középső középpályásom a pályán marad, akkor azt az öt percet, amikor a gólokat kaptuk, meg tudtuk volna fogni. A támadójátékunkkal már kevésbé voltam elégedett, de minden csapat annyit játszhat, amennyit az ellenfél enged - hangsúlyozta a kapitány.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×