eur:
393.87
usd:
369.01
bux:
65705.51
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Michael Schumacher megelőzte Michelisz Norbertet - de így is csak hetvenkilencedik

Mark Webber hiába vezeti a Formula-1-es világbajnokságot, a pilóták az autosport.com által minden héten összeállított világranglistáján csupán a harmadik helyet foglalja el. Csapattársa, Sebastian Vettel és a ralivilágbajnok Sebastien Loeb is megelőzi. A legjobb magyar Michelisz Norbert.

Az autóversenyzők világranglistájának élén a Formula-1 tavalyi ezüstérmese, a jelenleg a bajnokságon harmadik helyezett Sebastian Vettel áll. A német pilóta március 29-e óta vezeti a listát.

A második helyezett a ralivilágbajnok Sebasien Loeb, aki az elmúlt egy évben folyamatosan a legjobb öt pilóta között volt megtalálható.

A harmadik a Formula-1 jelenlegi éllovasa, az ausztrál Mark Webber, aki egy évvel ezelőtt még tizedik volt ugyanezen a listán.

A negyedik a 2008-as Formula-1-es világbajnok, Lewis Hamilton. Csapattársa, a címvédő Jenson Button a hetedik, Fernando Alonso a nyolcadik.

Az első tízben két IndyCar versenyző található: Dario Franchitti a hatodik, Scott Dixon a kilencedik. A második legjobb ralis, Mikko Hirvonen a tizedik.

Az Európában legnépszerűbb Formula-1 pilótái közül Rubens Barrichello a 14., Robert Kubica 17., Nico Rosberg 19..

Felipe Massa a fél éves kihagyásának tulajdoníthatóan jelenleg a 39. a világranglistán. Balestete előtt a hatodik helyet foglalta el.

A nagy visszatérő Michael Schumacher márciusban még (eredmények hiányában) a 876. volt, jelenleg a 79. helyen található, ami egy pozícióval rosszabb, mint az előző heti ranglistahelyezése.

Ami a magyarokat illeti, a túraautó világbajnokság 11. helyén álló Michelisz Norbert a 364. (a WTCC címvédője, Gabriele Tarquini az 54.), a ralivilágbajnokságon idén értékes pontokat szerző Turán Frigyes a 833..

A nemzetek ranglistáját Nagy-Britannia vezeti Németország és Ausztrália előtt. Magyarország a 38-dik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
Megint ütöttek egyet a forinton

Megint ütöttek egyet a forinton

Szerdán gyengült a dollár ez elmúlt napok jelentős erősödését követően, ez pedig a forintnak is segített: az euróval szemben a 393-as, a dollárral szemben pedig egészen a 368-as szintekig erősödött vissza a magyar fizetőeszköz. Ezt követően csütörtök reggel is tovább tudott erősödni a forint, egészen 392-ig jutott az euróval szemben, itt azonban elfogyott a lendület és már délelőtt 394 közelébe visszaütötték a magyar fizetőeszközt. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×