eur:
392.86
usd:
366.13
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Mi zavarhatja meg Gera szerint a Wembley Stadionban a magyarokat?

Kétségtelenül a magyar válogatott legnagyobb visszatérője Gera Zoltán, a Fulham labdarúgója, aki közel egy év után kaphat lehetőséget újra a nemzeti csapatban. Gera elmondta: a Wembley Stadionban teljesen más a fű, mint bárhol máshol, így a labda kissé lassabb, ami adott esetben zavarhatja a futballistákat.

"Nagyon jó újra itt lenni, találkozni ismét a csapattársakkal, akik szívesen fogadtak" - nyilatkozta az MTI-nek a 31 éves támadó, aki tavaly a dánok elleni világbajnoki selejtező előtt mondta le ideiglenesen a szereplést, azt követően, hogy Erwin Koeman, akkori szövetségi kapitány még a cserék között sem számolt vele.

A válogatott új trénere, Egervári Sándor azonban már első sajtótájékoztatóján jelezte: kulcsszerepet szán a volt ferencvárosi kedvencnek.

"Úgy gondolom, az elmúlt öt-hat évben azért nagyjából ilyen szerepem volt a válogatottban, kivéve ezt az utolsó időszakot. Nem váratlan, amit a szövetségi kapitány kért tőlem, igaz, hogy egy évet nem játszottam a nemzeti csapatban. Az, hogy a kapitány bizalmat szavaz nekem, nagyon jó érzés" - mondta Gera, aki reagált azokra a sajtóhírekre is, miszerint többek között a Liverpool, valamint a Werder Bremen is érdeklődik iránta: elmondása szerint most hallott először a Sky Sports információiról.

A 63-szoros válogatott futballista nagyszerű teljesítményt nyújtott az elmúlt idényben: meghatározó figurája volt a Fulhamnek, amellyel egészen az Európa Liga döntőjéig menetelt. Most úgy tűnik, Gera megtartotta ezt a formát, ugyanis szombaton a Werder Bremen elleni felkészülési mérkőzésen mesterhármast szerzett.

"Szerencsére jól sikerült a felkészülés, minden rendben volt, nem voltak sérüléseim, nem kellett edzéseket kihagynom. Az utolsó meccsen ez a három gól pedig nagyszerű volt" - tette hozzá.

Adott esetben a szerdai találkozón összejöhet két Fulham-játékos nagy találkozása is, ugyanis a londoni csapat csatára, Bobby Zamora először kapott meghívott a háromoroszlános válogatottba:

"A Werder elleni edzőmeccs után már mondta, hogy szerdán akkor találkozunk a pályán, igaz, akkor még nem volt biztos, hogy benne lesz a keretben. Amikor aztán végleges lett, azonnal hívtam, és mondtam neki, hogy figyeljen oda, mert nem egy csapatban fogunk játszani, azaz nehogy véletlenül nekem passzoljon. Szeretünk együtt futballozni, jól megértjük magunkat a pályán, örülök a sikerének" - tette hozzá Gera.

A magyar válogatott klasszisa elmondta: korábban már kétszer is pályára lépett a szerdai összecsapásnak otthont adó Wembley Stadionban, de győzni még nem tudott benne, és reméli, ez a rossz sorozat megszakad. Hozzátette: a stadionban teljesen más a fű, mint bárhol máshol, így a labda kissé lassabb, ami adott esetben zavarhatja a futballistákat.

A magyar válogatott játékosai először hétfőn 17 órától tesztelhetik le a londoni "szentély" gyepszőnyegét, Egervári Sándor ugyanis ekkor tartja meg első edzését.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×