eur:
392.7
usd:
366.09
bux:
66868.48
2024. április 25. csütörtök Márk

Kik a magyar éremesélyesek az úszó Eb-n?

A rekord létszámú, 59 tagú magyar úszóválogatott több tagja is éremesélyekkel száll vízbe a budapesti Európa-bajnokságon - mondta az InfoRádiónak a magyar válogatott szövetségi kapitánya. Kiss László szerint a felkészülés remekül sikerült, így jó szereplést vár a versenyzőktől.

Tisztességes, jó szereplést vár a magyar úszóktól a budapesti Európa-bajnokságon a szövetségi kapitány. A 30. kontinensviadal versenyei már szerdán megkezdődtek, de az úszók csak jövő hétfőn mutatkoznak be.

Az eddigi csúcsrészvételt jelentő 59 főből többen képesek rá, hogy Európa-bajnoki érmet nyerjenek a margitsziget Széchy-uszodában. A 20-20 versenyszám zömében - a házigazda jogán - a maximális, azaz négy hazai versenyző indul a selejtezőkben.

Kiss László az InfoRádiónak azt mondta: a 400 méteren vegyes Cseh László, Kis Gergő és Verrasztó Dávid is esélyes, de közülük csak ketten lehetnek ott a döntőben. Cseh László és Kis Gergő több számban is felállhat a dobogóra, és Gyurta Dániel is a favoritok közé tartozik - tette hozzá.

A nők között Hosszú Katinka, Verrasztó Evelyn, Mutina Ágnes, Jakabos Zsuzsanna, valamint a 4x200 méteres gyorsúszó váltó is éremesélyesként indul - közölte a szakvezető.

A kapitány azt várja, hogy a válogatott a 2006-os, itthoni Eb-nél eredményesebben fog szerepelni, és több érmet szerez, mint négy esztendeje. A legutóbbi margitszigeti kontinensviadalon összesen hét magyar medál született: Cseh két arany mellett egy ezüstöt is nyert, a négy bronzból pedig Kovács Ágnes hármat, míg Kerékjártó Tamás egyet vállalt.

Hanganyag: Szabó Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.

Sz. Bíró Zoltán az Arénában: nagy fordulatot nem hoz a háborúban az újabb amerikai támogatás

Putyin valódi támogatottságáról, az orosz közvélekedésről, a volt Szovjetunió újraéledésének lehetőségéről, az egykoron abban részes országok nyelvi és vallási különbözőségéről, illetve a háború kimeneteléről, az amerikai támogatásról is beszélt Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×