eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Csak a győzelem elfogadható a Loki edzőjének

A Debrecen labdarúgócsapata 2-0-ás hátrányból indulva lép pályára ma este Svájcban a Basel otthonában a Bajnokok Ligája 3. selejtezőkörének visszavágóján. Továbbjutás esetén még egy körön kell túljutni a BL-csoportköréhez.

A hajdúsági alakulat tegnapdélelőtt indult Svájcba, a 19 fős keretben ezúttal helyet kapott az első összecsapást betegség és sérülés miatt kihagyó Kabát Péter és Laczkó Zsolt is.

A múlt szerdai, budapesti mérkőzésen a Debrecen több nagy helyzetet is kihagyott, a vendégek viszont kevesebb helyzetet kialakítva két távoli lövés után szereztek gólokat. Herczeg András klubmenedzser kiemelte, hogy a svájci csapat a szokásos játékát játszotta az első meccsen, és erre lehet számítani a visszavágón is.

Herczeg András arról beszélt a mai meccs előtt, hogy garantálni semmit sem tud, csak azt, hogy támadni akarnak, mert csakis a győzelem elfogadható Svájcban. A klubmenedzser elmondta, a kapusposzton ismét a fiatal Verpecz István kap lehetőséget. Visszatérhet az együttesbe a sokáig sérült, de már egészséges Laczkó Zsolt, ugyanakkor a sérüléssel bajlódó Rezes László, Szilágyi Péter és Szakály Péter játékára nem számíthat a szakvezető.

Herczeg András az első meccs után is azt mondta az InfoRádiónak, hogy általában nem a magyar csapatok az esélyesek a nemzetközi kupasorozatokban, de igyekeznek felborítani a papírformát.

Továbbjutás esetén a Debrecennek még egy selejtezőkört játszania ahhoz, hogy megismételje tavalyi teljesítményét és a BL csoportkörében szerepeljen. Kiesés esetén a LOKI az Európa Liga-selejtező 4. fordulójában folytatja, ahol a tét a második számú kupasorozat csoportkörébe kerülés lesz. A 19:45 órakor kezdődő mérkőzés játékvezetője az orosz Vlagyiszlav Bezborodov lesz.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×