Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Michael Schumachert kritizálja a nemzetközi sajtó

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Élesen kritizálja a vasárnapi Formula-1-es Magyar Nagydíjon bemutatott veszélyes manőveréért Michael Schumachert a nemzetközi sajtó, egyes lapok egyenesen odáig mennek, hogy a hétszeres világbajnok német sztárnak ideje volna távoznia az autósport elitkategóriájából.

A Mercedes pilótája az előzést akadályozandó majdnem a falhoz szorította volt ferraris csapattársát, Rubens Barrichellót (Williams), emiatt utólag tízhelyes rajtbüntetést kapott, azaz a következő futamon, Belgiumban az időmérőn elért eredményéhez képest tíz pozícióval hátrábbról indulhat.


A spanyol Marca hétfői számában "Schumacher császár hanyatlásáról" ír, de később még ennél is tovább megy, kijelentve, hogy "Schumacher visszatérése a Formula-1-be az egyik legsötétebb fejezetként kerül majd be a sportág történetébe".

Az olasz La Gazzetta dello Sport úgy véli: "Schumacher olyan, mint mindig: soha nem ismeri el, ha hibázik és lekicsinylően beszél pilótatársairól".

Talán az angol Daily Mail fogalmaz a legkeményebben, az újság honlapján azt írja: "A Rubens Barrichello elleni manőver után ideje, hogy Michael Schumacher lelépjen."

Az ominózus csata egyébként a tizedik, még éppen pontszerző helyért zajlott a Hungaroringen, ezt végül a brazil pilóta szerezte meg, Schumacher pedig a 11. lett.

"Ha Barrichello nem kerüli el centikkel a falat, minden bizonnyal a kórházban köt ki - de ennél még rosszabb is történhetett volna" - írja a szintén olasz Tuttosport, a La Repubblica pedig "Schumacher nagypapa őrült manővereként" jellemzi az esetet.