eur:
393.59
usd:
364.74
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Meglepetések Egervári első keretében

Egervári Sándor szövetségi kapitány kihirdette keretét az augusztus 11-i, Anglia elleni barátságos mérkőzésre. A keretnek közel egy év kihagyás után ismét tagja Gera Zoltán is, aki a múlt héten bejelentette, hogy újra vállalja a szereplést a nemzeti csapatban.

Az angolok elleni barátságos mérkőzésre a tavalyi U20-as vb-n bronzérmes együttesből Koman Vladimir kapott meghívót, rajta kívül Elek Ákos a másik futballista, aki még szerepelhetne az Eb-selejtezőre készülő olimpiai együttesben, ám már a felnőttek között kaphat bizonyítási lehetőséget.

Az NB I-es játékosok közül Lipták Zoltán első alkalommal kapott meghívót a nemzeti csapatba, de Vermes Krisztián és Komlósi Ádám sem volt az utóbbi időben kerettag.

"A legtöbb bajnokság még nem kezdődött el, így ezúttal elsősorban nem a formák, hanem a pillanatnyi felkészültség alapján alakítottam ki a Londonba utazó keretet. Tekintettel kellett lennem arra is, hogy az U21-es csapat ugyanazon a napon létfontosságú Európa-bajnoki selejtezőt játszik Boszniában, és ezért Koman Vladimir és Elek Ákos kivételével néhány olyan játékos, akire számítanék, Róth Antal keretében szerepel. Ahogy korábban is említettem, szeretnék a válogatott körül versenyhelyzetet teremteni, ezért a magyar bajnokságban jól szereplő, és már jó formában lévő labdarúgókat is meghívtam. Ilyen például Komlósi Ádám, aki fegyelmezettsége, remek védőmunkája révén megnyugtató megoldás lehet hátul, ezt a BL-mérkőzéseken is bizonyította, Czvitkovics Péter, aki az elmúlt egy évben remek teljesítményt nyújtott a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában, valamint Lipták Zoltán, aki a nyár eddigi mérkőzésein meggyőzően futballozott. Bizonyára feltűnő Torghelle Sándor kimaradása, ennek az az oka, hogy Gera Zoltán visszatérésével egy, a korábbitól eltérő stílusú támadójátékot szeretnék alkalmazni, és ehhez a keretben szereplő csatárok alkalmasabbak. Szalai Ádám és Kádár Tamás sérültek, ezért nem szerepelnek a keretben" - mondta a szövetségi kapitány az MLSZ honlapjának.

A keret:
Kapusok: Király Gábor (1860 München), Fülöp Márton (Sunderland AFC)

Védők: Szélesi Zoltán (Olympiakosz Volosz), Vermes Krisztián (Újpest FC), Lipták Zoltán (Videoton FC), Juhász Roland (Anderlecht), Komlósi Ádám (DVSC), Vanczák Vilmos (FC Sion)

Középpályások: Vadócz Krisztián (Osasuna), Elek Ákos (Videoton FC), Tóth Balázs (K.R.C. Genk), Buzsáky Ákos (Queen's Park Rangers), Czvitkovics Péter (DVSC), Dzsudzsák Balázs (PSV Eindhoven), Huszti Szabolcs (FC Zenit), Koman Vladimir (Sampdoria)

Támadók: Gera Zoltán (Fulham), Hajnal Tamás (Borussia Dortmund), Rudolf Gergely (Genoa CFC), Priskin Tamás (Ipswich Town)

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×