eur:
393.83
usd:
367.77
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Nemcsak az élsportra jellemző a dopping

Új kurzus indult a Debreceni Egyetemen a doppingérzékeny sportágakról, a sportolókat érintő doppingszabályokról, valamint a legális és tiltott teljesítményfokozókról - mondta az InfoRádiónak az egyetem sportigazgatója.

Nemcsak az élsportra kell gondolni, amikor a doppingról van szó, hiszen a tiltott szerek használata a hétköznapi hobbisportok részesévé is vált, főleg azért, mert a szabadidő-sportolók nem tudják, milyen szerekhez nyúlhatnak  - mondta az InfoRádiónak a Debreceni Egyetem sportigazgatója.

Nagy Ágoston hozzátette: a kurzus elindításával abban bíznak, hogy a hallgatók tisztább képet kapnak a doppingról.

Mindig lépéselőnyben vannak azok, akik tiltott szereket használnak, az ellenőrzés mindig hátrányban van. A gazdagabb országokban még előrébb járnak, mert ott több pénzt tudnak áldozni a fejlesztésre - hangsúlyozta a szakember.

A Debreceni Egyetem kurzusát száz hallgató veheti fel, de az előadások nyitottak, így olyan érdeklődők és szakértők is meghallgathatják azokat, akik kíváncsiak a témára. Az előadók között lesz Tiszeker Ágnes is, a magyar Antidopping Csoport vezetője is.

Hanganyag: Szabó Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×