eur:
395.37
usd:
366.45
bux:
65564.22
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

José Mourinhó továbbra is Különleges - videókkal

Massimo Moratti, az Inter elnöke szerint José Mourinho volt a mérkőzés legjobbja a Stamford Bridge-en, kedd este. Az angol lapok nagyjából egyetértenek ezzel a megállapítással, miközben megjegyzik, a Különleges elveszíthette volna a becenevét, ha beleszalad egy súlyos vereségbe. Ezzel szemben tovább szőtte a legendáját.

Kétségtelen: José Mourinho soha nem volt olyan elismert és népszerű Olaszországban, mint Angliában. Nem véletlen, hogy szinte minden hónapban megjelenik egy hír arról, hogy előbb-utóbb visszatér a Premier League-ben.

Most először érezhető, hogy az olaszokat is meggyőzte. Az Inter kifejezetten rosszul szerepelt önmagához képest az elmúlt hetekben. Ám Mourinhónak ez a mérkőzés nem egy sima bajnoki volt. Nyerni akart, s bevinni az Intert a legjobb nyolc közé. Oda, ahová négy éve csak vágytak a közben az olasz bajnokságban egyeduralkodóvá vált fekete-kékek.

Természetesen a helyszín is különleges volt a számára. A Stamford Bridge az otthona. Ezt emlegette ő is, s ezt jelezte az a szeretet, ahogyan a Chelsea szurkolói fogadták azt az edzőt, aki egyedüliként tudta megnyerni a Premier League-et a Kékekkel, s akit túl könnyen és túl gyorsan elküldött Roman Abramovics 2007 őszén.

A fentiek ismeretében könnyen érthető Mourinho a mérkőzés utáni gondolata: "Különleges győzelem volt, korábban talán soha nem éreztem ilyet." Pedig azért nyert már egyet, s mást, nem utolsósorban ő a most legyőzött Chelsea történetének legsikeresebb edzője, aki egyébként, dolgozhatott akár a Portónál, akár a Chelsea-nél, akár az Internél, 2002 februárja óta egyetlen hazai bajnoki mérkőzését sem veszítette el.

Ha akadnak is új játékosok a Kékek keretében, kevés edző meccselt eddig a BL-ben vendégként a Stamford Bridge-en, aki jobban ismerné Mourinhónál a Chelsea-t. Három csatárral állt fel, hogy megfogja a Kékek felfutó szélsőhátvédjeit, s a Milito, Eto'o, Pandev trió mögé még beállította Wesley Sneijdert, aki a mezőny legjobbjaként tündökölt.

Nyilván sokan, sokféle okot találtak arra, miért nem volt valós esélye a csak az első félidő utolsó öt percében jól futballozó Chelsea-nek a továbbjutásra. A két csapat között a legnagyobb különbség az edzői teljesítményben volt: szemben Carlo Ancelotti kiszámítható, egysíkú taktikájával szemben Mourinho nagyokat húzott. S az utóbbiak közé még az is beletartozott, hogy Walter Samuel mindent tudott Didier Drogbáról.

Drogba a végén piros lapot kapott - alkalmasint túl szigorúan. Ettől még tény: sorozatban a harmadik sorozat zárul úgy a Chelsea számára, hogy az elefántcsontpartit kiállítja a bíró a mérkőzésen, vagy éppen utána. A 2009-es botrány után maradt még két mérkőzése felfüggesztve, várhatóan 2010 őszén négymérkőzéses eltiltással kezdi majd az idényt.

A meccs egyébként az Inter első idegenbeli BL-győzelme volt 11 kísérletből. A Chelsea 2004 januárja óta mindössze másodszor kapott úgy ki a Stamford Bridge-en, hogy nem szerzett gólt. (még 2008 októberében, a Liverpool elleni bajnoki mérkőzésen).

Chelsea-Inter 0-1 (Tj.: az Inter 3-1-gyel)
Sevilla-CSZKA Moszkva 1-2 (Tj.: CSZKA 3-2-vel)

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×