eur:
393.87
usd:
369.01
bux:
65705.51
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

A Barcelona és a Bordeaux az esélyes

Nem sok jót ígér a Stuttgart számára a címvédő Barcelonával vívandó szerda esti, spanyolországi visszavágó, amelyen eldől, hogy ebből a párból melyik gárda lép tovább a legjobb nyolc közé a labdarúgó Bajnokok Ligájában.

Nem a németek alábecsüléséről van természetesen szó, még ha az első meccs 1-1-e eleve a katalánok sikerét vetíti is előre, sokkal inkább a két együttes között - a Barca javára - meglévő tudáskülönbség sugallja az "országos egyest" a Camp Nouban sorra kerülő nyolcaddöntős ütközetre.

Amellett a BL-főpróbának tekinthető hétvégi hazai bajnoki fellépés is a Barcelona sima továbblépését valószínűsíti: miközben a Stuttgart 2-1-re kikapott a Schalkétól a Bundesligában, a spanyol bajnoki cím védője a Primera División harmadik helyére okkal pályázó Valenciát oktatta ki a futball tudományából a jó ideje pazar formában játszó argentin zseni, Lionel Messi mesterhármasával 3-0-ra.

A Barcelona amúgy is afféle mumusa a német gárdáknak, amennyiben a legutóbbi 14 BL-találkozójuk közül 11-et megnyert, háromszor pedig döntetlenre végzett, vagyis egyszer sem maradt alul Bundesliga-csapattal szemben. Márpedig a Stuttgarton most vagy egy sok gólt hozó, az 1-1-nél "jobb" döntetlen, vagy a győzelem segíthetne, csakhogy ez ügyben sem szolgál jó hírrel a focistatisztika: a német együttes ugyanis, amely még sosem volt BL-negyeddöntős, spanyol csapatokkal játszott utolsó 11 mérkőzéséből egyet sem nyert meg, egészen pontosan négy "iksz" mellett 7 alkalommal is vereséget szenvedett. Félő, hogy most meglesz a nyolcadik is...

A BL-nyolcaddöntő utolsó két párharca közül a másik szerdaira csekélyebb figyelem vetül - egyfelől a két résztvevőnek a nemzetközi futballmérlegen a többséggel szemben mutatkozó jóval kisebb súlya miatt, másfelől pedig azért, mert a Girondins Bordeaux már az első meccsen, idegenben elintézte 1-0-ra a görög Olympiakoszt. Nagy meglepetés lenne a pireusziak bordeaux-i diadala, az "odavágós" sikeren túl például ama tény is a franciák mellett szól, hogy legutóbbi 6 BL-meccsüket kivétel nélkül megnyerték.

Nyolcaddöntő, visszavágók, szerda:
FC Barcelona (spanyol)-VfB Stuttgart (német) (az első mérkőzésen: 1-1)
Girondins Bordeaux (francia)-Olympiakosz (görög) (1-0)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
Megint ütöttek egyet a forinton

Megint ütöttek egyet a forinton

Szerdán gyengült a dollár ez elmúlt napok jelentős erősödését követően, ez pedig a forintnak is segített: az euróval szemben a 393-as, a dollárral szemben pedig egészen a 368-as szintekig erősödött vissza a magyar fizetőeszköz. Ezt követően csütörtök reggel is tovább tudott erősödni a forint, egészen 392-ig jutott az euróval szemben, itt azonban elfogyott a lendület és már délelőtt 394 közelébe visszaütötték a magyar fizetőeszközt. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×